În Kentucky, legea privind abandonul copiilor permite oricui nu poate să îngrijească un copil să-l predea în mod anonim și legal într-un loc sigur, fără a pune întrebări. Un astfel de caz s-a întâmplat cu un băiețel găsit într-o cutie de pantofi la o stație de pompieri în mai 2022, conform Yahoo. Mama biologică a lăsat un bilet scris de mână explicând că nu poate să aibă grijă de el corespunzător și a adăugat cuvintele „Te iubesc” în josul scrisorii, a declarat Brittany Tyler, părintele adoptiv care în cele din urmă a avut grijă de băiețel, potrivit ProTV.ro.

Brittany și soțul ei l-au numit Samuel și l-au adoptat pe 18 decembrie 2023. Samuel s-a alăturat altor doi copii, tot adoptați de ei, Judah, în vârstă de 8 ani, și Calvin, în vârstă de 5 ani. Cei doi soți au primit un telefon despre adopția lui Samuel la doar câteva zile după ce a fost găsit la stația de pompieri. La momentul respectiv, băiețelul cântărea puțin peste un kilogram. Ei au fost aleși pentru că au grijă și adoptă frecvent bebeluși din medii defavorizate.

„Îmi amintesc că l-am ținut în brațe și am știut din prima clipă că acesta este băiatul meu și că trebuie să facă parte din familia noastră”, a declarat Chris, soțul lui Brittany, pentru Today.com.

Judah și Calvin spun că cei trei băieți se înțeleg foarte bine și au o viață fericită. „Toată lumea trăiește pentru îmbrățișările lui Samuel. Este un copil atât de drăgălaș”, a spus Brittany.

Adopția de copii din centrele de plasament a fost un vis devenit realitate pentru Brittany, care se luptă cu infertilitatea. „Tot ce mi-am dorit vreodată a fost să fiu mamă. Acum ne dorim să adoptăm o fetiță”, a mai precizat femeia.

Ea a subliniat că familia a ales numele lui Samuel dintr-un motiv special. În Biblie, Hannah este o femeie care se roagă să aibă un copil din cauza infertilității.

Dumnezeu a ascultat-o și i-a trimis pe Samuel, iar al doilea prenume al copilului este Ryan, la fel cum îl chema pe fratele lui Brittany, care s-a stins din viață.

Cuplul a păstrat bilețelul de la mama biologică a lui Samuel pentru ca el să-l citească atunci când va fi mai mare, iar pătura în care a fost găsit a fost transformată într-o amintire specială. „Am transformat-o într-un ursuleț de pluș, pentru ca el să aibă mereu o bucată din ea”, a spus Brittany.