Respect și admirație pentru un cuplu din Moldova! Tinerii, Larisa Midoni şi Jamie Ingram, au ales să-și sărbătorească nunta altfel. În loc de mobilă sau alte daruri scumpe, au primit în dar… o pădure.

Mirii şi-au sărbătorit evenimentul important pe 28 august. Totul a fost simbolic și fără vreo masă mare. Oaspeții, însă, au fost mai creativi ca niciodată și s-au înțeles să le facă un cadou comun mirilor: o contribuție la împădurirea Moldovei. Cuplul a refuzat să respecte tradiția de a „impune” oaspeții să le ofere un ajutor financiar. Astfel, banii colectați vor fi folosiți doar pentru un scop nobil.


„Banii pe masă” au fost donația pentru plantarea unui hectar de pădure, nu pentru un apartament, vacanță în Maldive, sau alte obiecte de valoare.

Noutatea a fost postată pe profilul de Facebook a surorii miresei, cea care a și venit cu această idee uimitoare. „De la stencă la pădure”, a scris Jana Midoni.


În comentarii pe rețelele de socializare familia au primit doar cuvinte de laudă și aprecieri:

„Ce idee minunata! Felicitari.”

„Wow. Respect şi admiraţie pentru aşa tineri. Casă de piatră şi aer curat cu melodii de păsări.”

„Casa de piatra și mulți copaci verzi în jur! Te cuprindem.”, au scris prietenii și rudele.

Uite astfel, cuplul format dintr-un englez și o moldoveancă vor împăduri Republica Moldova. La implementarea ideii îi vor ajuta platforma ARBORETUM.LIVE (Follow-the-root). Alexandru Sainsus, unul dintre fondatori, a povestit că împreună cu mirii au decis ca donația să fie direcționată în bazinul râului Lăpușnița, acolo unde ARBORETUM dezvoltă un proiect de împădurire de lungă durată, scrie ecopresa.md.


„Pădurea mirilor urmează să fie planată în această toamnă, în apropiere de satul Vărzărești, Nisporeni. Va fi o pădure mixtă din Stejar, Nuc, Arțar, Plop, Salcie, Fag, Paltin, Tei, Sofora Japonică etc. „Copacii plantați contribuie la reabilitarea izvoarelor râului și, respectiv, în lanț – a întregului ecosistem”, a afirmat Alexandru, unul dintre fondatori.

Sursa: facebook/Janamidoni

Distribuie articolul: