Locul evenimentelor faine s-a transformat în locul bucatelor deosebite. Barbar și Wine Gogh și-au unit eforturile și au conceput un meniu nou, cu bucate deosebite din carne de vită, maturată după o rețetă tradițională. Iată secretul, de la specialiști.

„În loc de petreceri acum punem accent pe bucătărie, fapt cu care noi ne mândrim foarte mult. Cu ceva timp în urmă am făcut un parteneriat cu WineGogh-ul, noi știm că ei maturează carnea într-un mod absolut deosebit și gistor. Acum toți oaspeții Barbar care veneau aici și chefuiau au ocazia să se înfrupte cu cele mai gustoase bucate din carne. Apropo, și cotleta din burger este tot din carne de vită maturată, ceea ce o face inedită și unică pentru Chișinău”, spune Drăgostin Păduraru, proprietar la Barbar.

În meniu au apărut steak-uri din carne de vită maturată la rece, timp de 21 de zile, cu ingrediente simple: sare de mare și ulei de măsline. Puteți savura și din burgerele gustoase, din carne maturată după o rețetă tradițională.

„Carnea trece fermentarea la 0-2 grade, timp de 3 săptămâni – ceea ce o face o scurge total de sânge și ea devine mult mai moale încât o poți rupe cu lingura, nici de cuțit nu ai nevoie pentru aceasta. Maturarea se petrecere într-o cameră frigorifică în continuă ventilare, împreună cu sare de mare și ulei de măsline. Avem o diversificare deja în Barbar de vreo 6-7 steak-uri. Pentru toate se folosește carne din părți diferite ale vitei. Dar și toate cotletele din burgere sunt doar din carne maturată”, ne povestește Anatolie Simonov, co-proprietar Barbar.

Pe lângă bucatele din carne, cei de la Barbar se laudă și cu deserturi clasice, preparate după rețete noi, delicioase și memorabile. Sunt gata să vă cucerească papilele gustative…

„Bomba noastră, fondantul de ciocolată – super fain, care se topește – vine servit cu o bilă de înghețată – deci combinația înghețată rece cu ciocolata fierbinte e superbă. Și o noutate avem desertul Panna Cotta – un desert tradițional pentru multe localuri, cu un gust bogat și îmi place”, mai adaugă Drăgostin Păduraru, proprietar Barbar.

Urmăriți pagina de Facebook a Barbar și veți fi la curent cu toate noutățile PUB-ului.

P