Poftă de ceva deosebit? Cu siguranță acest preparat deosebit nu va lăsa pe nimeni indiferent. 

Ingrediente:

  • 6 sfecle medii
  • 1 kg carne macră de vită
  • 2 cepe
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 200 ml vin roşu
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Preparare

Spală carnea de vită, tai-o cuburi şi prăjeşte-o în ulei, pe toate părţile, până e rumenită, apoi scoate-o şi dă-o deoparte. În aceeaşi cratiţă, căleşte ceapa tăiată julien, 3-4 minute. Curăţă sfeclele de coajă şi dă-le prin răzătoarea mare, apoi adaugă-le peste ceapă împreună cu usturoiul zdrobit, carnea de vită, pasta de tomate, foaia de dafin şi vinul roşu. Toarnă şi o cană de apă, condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi lasă să dea într-un clocot. Acoperă cratiţa cu un capac şi transfer-o la cuptor, la 180 °C, aproximativ 2 ore şi jumătate. Când furculiţa intră uşor în carne, este gata.

Sursa