Emoții mari au fost aseară practic în fiecare colț al lumii. A avut loc finala Eurovision Song Contest 2022! Deci, cea de-a 66-a ediție a Eurovision Song Contest a luat sfârșit, iar marea câștigătoare este Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”. 

Ucraina a acumulat 631 de puncte. 

„Mulțumim mult, mulțumim, pentru că susțineți Ucraina. Victoria aceasta este a fiecărui ucrainean. Victorie Ucrainei!”, a spus un membru al trupei Kalush Orchestra, după ce i-a fost înmânat trofeul.

De asemenea, Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov, reprezentanții Moldovei, s-au clasat pe locul 7 în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă, 14 mai, la Sala Pala Olimpico din Torino. Prin urmare, următoarea ediție a concursului Eurovision Song Contest se va desfășura la Kiev!

Favorita publicului a fost Ucraina, iar a juriului – Marea Britanie. Republica Moldova a fost a doua țară care a obținut cele mai multe puncte din partea publicului.

Pe locul doi a ajuns Marea Britanie, iar pe trei – Spania.

Clasamentul este continuat de Suedia, Serbia, Italia, Moldova, Grecia, Portugalia și Norvegia, care încheie topul celor 10.

România, reprezentată de WRS cu piesa „Llamame”, a ajuns pe locul 18.

Ultimul loc i-a revenit Germaniei, reprezentată de Malik Harris. Aceasta a acumulat doar 6 puncte.

Kalush Orchestra – Stefania – LIVE – Ukraine 🇺🇦 – Grand Final – Eurovision 2022

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: