Trofeul de la Eurovision 2022 este scos la licitație. Câștigătorii celei de-a 66-a ediție a Eurovision Song Contest, Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania” au decis să scoată la licitație trofeul concursului, iar banii câștigați să îi doneze unui fond de caritate pentru a ajuta Ucraina.

Conform Ukrinform,  anunțul a fost făcut de către liderul grupului, Oleg Psyuk. 

„Plănuim să ne scoatem statueta la licitație și să donăm toți banii unei fundații caritabile care ajută Ucraina și Forțele Armate ale Ucrainei. Încă decidem care dintre ele. Pentru că mulți oameni din străinătate vor dona și poate mulți și-ar dori să doneze. Și acesta, după părerea noastră, va fi lucrul care îi va motiva. Credem că va fi util pentru Ucraina”, a spus Psyuk.

În ceea ce privește alegerea licitației și suma pentru care trupa intenționează să vândă statueta Eurovision 2022, liderul grupului a menționat că urmează să decidă în viitorul apropiat.

„Aș dori o sumă mare, dar nu vreau să spun o cifră. Vom vedea”, a adăugat solistul.

În cadrul briefingului de presă ținut, solistul a ținut să le mulțumească tuturor pentru susținere și sprijin. Vreau să-mi exprim recunoștința pentru toți oamenii care ne-au susținut, ucraineni, dispora, cetățeni din alte țări. Acesta este un pas foarte important și o victorie pentru Ucraina”.

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 după ce votul publicului a răsturnat clasamentul stabilit în urma votului juriilor naționale. Cu aproape 500 de puncte primite de la public, Kalush Orchestra l-a devansat pe artistul din Marea Britanie care fusese favorit până atunci și a luat trofeul, cu 631 de puncte.

Sursa: Ukrinform

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: