Bebelușii mănâncă în primele 6 luni numai lapte matern, însă cu trecerea timpului trebuie să i se includă în alimentație și alte produse. Ar trebui să i se dea copilului sucuri de fructe, alimente semi-lichide și legume. Știm că legumele sunt cu greu acceptate de cei mici, dar pot fi convinși dacă le sunt oferite de la început.

Iată cum îl convingi pe bebe să mănânce legume:

Combină legumele cu lapte

Modul corect de introducere a legumelor în alimentația bebelușului este de a prepara o mâncare groasă și hrănitoare, pe bază de lapte și legume. Așadar, nu-i da numai legume, cel puțin la început. Oferă-i mâncarea cu legume treptat, astfel încât să-i placă gustul și să își dorească să mănânce, fără să-l obligi. Mai mult, va ajuta la oprirea procesului de alăptare.

Verifică cantitatea de substanțe nutritive pe care o conțin

Pe măsură ce organismul bebelușului primește substanțe nutritive de la laptele matern, celelalte alimente pe care le incluzi vor contribui la înțărcare. Nu te duce la început spre legume foarte bogate în nutrimenți, cum sunt spanacul, broccoli etc., deoarece acestea pot provoca probleme digestive. Optează în schimb pe piure de cartofi, morcov, sucuri de citrice.

Evită efectele secundare

După cum am spus mai sus, evită legumele bogate în substanțe nutritive din alimentația bebelușului, deoarece există riscul să se confrunte cu probleme de stomac. Alimentele cu o cantitate mare de sulf, cum sunt conopida, broccoli, varza, fasolea, nu sunt recomandate copilului de 6 luni.

Gustul dulce este important

În timp ce hrănești copilul cu legume, nu ar trebuie ca ele să nu aibă gust. Dulceața este foarte importantă. Poți să mănânci mâncarea fără gust? Nici bebelușul nu poate. Depinde de tine cât mai bine gătești aceste legume. Cele mai multe mame adaugă un strop de miere în preparatele de legume, deoarece gustul dulce care se resimte îl încurajează să mănânce mai multe legume.

Renunță la legumele care-l fac pe copil să spună ”yuck”

Este copil să ai o diagramă de alimente sugerată de medicul pediatru. Dar ar trebui să îți dai seama de faptul că, odată ce bebelușul mănâncă ceva și apoi în vomită, nu îl va mai mânca din nou și va voma de fiecare dată. Așadar, renunță să-i mai dai acele legume care-i fac rău.

SURSA. Foto: IdKids

Distribuie articolul: