Au rămas mai puțin de zece zile până la momentul în care mii de participanți ai „Maratonului Internațional Chișinău” vor alerga pe străzile capitalei. Acest moment este așteptat cu nerăbdare atât de sportivii care vor fi la cursă, cât și de locuitorii Chișinăului. Dacă nu te-ai decis încă să te alături acestei distracții sportive, îți prezentăm 13 motive care te vor convinge să participi la această sărbătoare sportivă.

1.  Traseul Maratonului a fost gândit astfel încât participanții la cursă să poată admira cele mai faimoase atracții arhitecturale și culturale ale capitalei, în timp ce vor alerga pe străzile Chișinăului, iar cei care vor participa la cursa de 21 sau 42 km, se vor putea bucura de priveliștea minunată a parcului „Valea Trandafirilor“, în timp ce vor alerga pe viaduct.    

 

2.  Fiecare participant la distanțele competitive va primi o medalie elegantă cu simbolurile „Maratonului Internațional Chișinău”. Anul acesta, designul medaliei a fost actualizat, de aceea, ca să îți completezi colecția cu încă o medalie unică, trebuie să te înregistrezi și să participi la cursă!

3.  În ajunul maratonului, pe 29 septembrie, în PMAN se va desfășura și cursa tradițională de alergare pentru copii – „Kids Run Day”. Campionii nu se nasc, ci devin. De aceea, dacă știi că fiul sau fiica ta (sau ambii) aleargă mai repede decât toți, atunci înregistrează-i la cursa de 400, 800, 1200 sau 2000 de metri. Fiecare participant va primi câte o medalie – o copie micșorată a medaliilor pentru adulți. Crede-mă, acesta va fi cel mai important premiu pentru tânărul tău campion.

 

4. „OM” – distribuitorul oficial de apă la „Maratonul Internațional Chișinău 2018” a lansat o sticlă ergonomică special pentru alergători, care a făcut procesul hidratării în timpul alergatului mai ușor și mai confortabil. OM 0.33 a păstrat și capacul inovațional cu protecție împotriva scurgerilor, care este comod de deschis cu o singură mână.

5.  După ce vei depăși distanța aleasă, după ce te vei odihni și te vei bucura de medalia primită, vei putea vizita și expoziția Sport Expo, unde vei putea găsi multe lucruri utile pentru alergători. Iar dacă vei dori să cumperi ceva ce să-ți amintească de maraton, să treci pe la magazinul „Maraton Chișinău”, unde vei putea găsi căni termos de marcă, brelocuri, brățări, magneți cu inscripții amuzante despre maraton.

6. Anul acesta, în cadrul categoriei „Marathon for all”, vor participa pentru prima dată și sportivii în scaune rulante. Mulți dintre acești participanți au planificat să parcurgă distanțe lungi. Dacă și tu dorești să participi la această cursă, atunci înregistrează-te pe site-ul marathon.md. Vei avea ocazia să-ți dovedești ție însuți și celor din jur, că în țara noastră există oameni puternici și curajoși, care sunt gata să depășească orice dificultăți.

7. Dacă nu îndrăznești să participi la cursa de 5,10, 21 sau 42 km, avem o cursă specială pentru tine – Fun Run. Vino împreună cu familia, copiii, prietenii și rudele, și participați la cursa distractivă de 1,5 km, ca să susțineți maratoniștii, ideea unui stil sănătos de viață și sportul amator din Republica Moldova. Până la urmă, aceasta este doar o cursă distractivă! Fă un selfie pe fundalul traseului, etichetează-ți prietenii cu care dorești să alergi și adună o echipă în tricouri identice. Dacă nu aveți tricouri, nici o problemă! Toți participanții la Fun Run vor primi câte un tricou cadou.

8. Anul acesta, organizatorii din nou îi invită pe participanți să se alăture acțiunii de cariate „Dăruie căldură”. Startul curselor este programat pentru ora 9.00. Aceasta înseamnă că temperatura aerului poate fi scăzută. Ca să nu îngheți, poți lua cu tine niște haine calde pe care nu le-ai purtat de mult timp și pe care le vei da jos înainte de start. Organizatorii promit că toate lucrurile colectate vor fi dăruite celor nevoiași. În rezultatul acestei acțiuni, tu vei elibera spațiu în dulap, iar cei nevoiași se vor face cu haine calde. 

9. Evenimentul va avea loc duminică, iar asta înseamnă că va fi o zi de odihnă, când vei putea veni în PMAN să susții participanții la curse cu pancarte, strigăte de încurajare, sau simplu să le spui: “Campion, bate palma!”

10. Participanții la cursele competitive devin automat și participanți la tombolă și diferite concursuri, care vor fi desfășurate de către organizatorii „Maratonului Internațional Chișinău”. Vrem să remarcăm faptul că, reieșind din experiența anilor precedenți, premiile sunt de valoare. Însăși faptul că vei fi unul dintre câștigătorii tombolei, după ce vei parcurge distanța de alergare prin Chișinău, deja valorează ceva.

11.  După finiș, fiecare participant, care a parcurs distanța Semimaraton (21km) sau Maraton (42 km), va primi o bere gratis, ca să-și „spele” medalia ca un maratonist adevărat. Și, desigur, să posteze poze nemaipomenite pe rețele de socializare

12. Astăzi, „Maratonul Internațional Chișinău” se află în rând cu alte atracții turistice ale țării noastre, care adună turiști și sporesc prestigiul Republicii Moldova la nivel internațional.

La maratonul din anul acesta, în PMAN se vor aduna peste 17 mii de oameni, printre care peste 2000 vor fi oaspeții capitalei. Printre oaspeții din străinătate vor fi și atleți emeriți, jurnaliști și bloggeri, reprezentați ai mai multor organizații neguvernamentale și misiuni diplomatice. Pentru mulți dintre ei, participarea la Maratonul din Chișinău a devenit deja o tradiție.

Și la sfârșit, motivul cel mai important!

13. Nu te teme să încerci ceva nou în viață! Chiar dacă medalia pe care o vei câștiga la maraton va fi unica din colecția ta, oricum este un motiv foarte bun să te mândrești cu aceasta! Și apropo, posibil această medalie să fie primul pas spre cariera ta sportivă!

Distribuie articolul: