Moldoveanul Andrei Bogaci a fost primul alergător care a parcurs cei 42 de km ai Maratonului Internațional Chișinău. Bărbatul a trecut de linia de finish după ce a alergat distanța în 2 ore și 32 de minute.

Andrei Bogaci a câștigat și Maratonul din Brașov, din luna mai a acestui an, cu un rezultat de 2 ore și 46 de minute. Potrivit AGORA.md, tânărul are 25 de ani, iar atletismul a devenit pasiunea sa recent, după ce a practicat mai mulți ani kickboxingul.

După ce au fost făcute totalurile, rezultatele au arătat că locul doi a fost ocupat de prima femeie care a ajuns la finiș în distanța de 42 de km a fost Zinaida Sacara. La Maratonul Internațional Chișinău de anul trecut, Zinaida Sacara a ocupat locul trei în competiția pentru 21 de km.

A doua femeie care a parcurs aceeași distanță și a ieșit pe locul trei, a fost ucraineanca Irina Masnik. Femeia a reușit performanța în 3 ore și 10 minute. Masnik este, de asemenea, câștigătoarea maratonului din Odesa, în 2017, dar și a celui din Kiev, la fel din 2017. Femeia este dublă câștigătoare a maratonului din Kaunas, în 2018 și 2019.

Un japonez de 73 de ani a fost ultimul participant care a ajuns la finiș

Watanabe Toshinori este ultimul participant care a trecut de linia de finiș a Maratonului Internațional Chișinău. Bărbatul are 73 de ani și a alergat 340 de maratoane în 75 de țări.

Japonezul a parcurs distanța în puțin peste șase ore, însă a alergat întreaga rută de 42 de km. Aceasta a început în PMAN și a continuat după cum urmează: bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN (4 cercuri a câte 10,5 km).

Participanții au concurat în funcție de vârstă și distanța aleasă la cursele „Maraton” (42 km 195 m), „Semimaraton” (21 km 0975 m), „10 km” și „5 km”.

Sursa: AGORA