„Maratonul Internațional Chișinău” adună anual un număr mare de profesioniști, amatori, oameni obișnuiți, care doresc să demonstreze ceva pentru ei sau pentru alții, care visează să obțină titlul de „maratonist”, care iubesc drumul, alergarea sau călătoriile. Fiecare dintre ei are propriul scop. Dar ceea ce îi unește pe toți este faptul că oamenii aceștia nu își cunosc limitele. Ei râvnesc perseverent spre scopul lor – panglica de la finiș, indiferent de greutăți. În continuare, vă propunem să-i cunoașteți povestea lui Pavel Crîsanov.

Atletul în vârstă de 47 de ani cu paralizie cerebrală, a venit de la Moscova pentru a participa la Maratonul Chișinău. Povestea lui este cu adevărat impresionantă. Din copilărie, Pavel nu auzea aproape nimic, dar în același timp a învățat să vorbească și să „asculte” oamenii, citind pe buzele lor. Alergarea la ajutat să depășească depresia și să fie sigur în forțele proprii. Pavel Crîsanov a dovedit că o persoană cu abilități limitate, de fapt, are posibilități nelimitate.

„Am început să alerg în scopuri de sănătate. S-a întâmplat așa, că din cauza diagnosticului meu, nu am putut sa învăț bine la școală. Acest lucru mă deprima, pentru că sunt o persoană foarte responsabilă. În contextul îngrijorării mele legate de învățătură, am dezvoltat o depresie. La un moment dat, am decis să încep să alerg și acest lucru m-a ajutat foarte mult.”, spune Pavel.

Pe parcursul a trei ani, maratonistul a reușit să participe la peste 50 de curse. El susține că în total, la cursele oficiale a alergat 1000 de km, fără antrenamentele pe care le face zilnic.

Sursa: Sporter.md