CCF/HHC Moldova alături de alte ONG-uri de profil a sprijinit Guvernul Republicii Moldova și continuă să o facă încă de la prima zi a inițierii Reformei Sistemului de Protecție a Copilului. În 2007, când a fost demarată, în țara noastră creșteau circa 11 500 de copii în 67 de internate. Pe parcursul implementării reformei, numărul copiilor instituționalizați a scăzut dramatic. Astăzi, în jur de 1000 de copii mai rămân captivi în 27 de orfelinate, conform Raportului Social din 2017.

80 % dintre copiii care cresc în orfelinate, au un părinte în viață, dar sunt abandonați din cauza sărăciei sau dizabilității. Copiii care cresc în internate au o probabilitate mai mare să întâmpine dificultăți în viața adultă și să își abandoneze proprii copii.

În parteneriat cu autoritățile, în cei 15 ani de activitate, CCF/HHC Moldova a reușit să închidă 10 orfelinate și să schimbe destinele a 5192 de copii, pe care fie i-a readus în medii familiale, fie i-a prevenit să ajungă acolo.

Anul acesta, la Maratonul internațional Chișinău, echipa Run for Children va alerga pentru ca să-I întoarcă acasă pe copiii rămași în internate. Devino și tu alergător fundriser!

Înscrie-te în echipă și Aleargă pentru ei, ajută-I să rămână acasă!