Această perioada este extrem de interesantă, dacă alegi să o privești dintr-o perspectiva curioasă. Ne aflăm într-o situație pe care nu am mai trăit-o până acum. Totul este nou, iar reacțiile noastre la tot ceea ce se întâmplă pot fi foarte interesante, dacă stăm să le analizăm. Chiar dacă traversăm momente dificile, există câteva lecții în autoizolare, lecții care merită studiate și înțelese.

Odată cu autoizolarea pot veni sentimente de singurătate și teamă sau din contra, ai putea descoperi că ai o putere interioară imensă și reușești să menții o atitudine calmă și pozitivă.

Top 3 lecții în autoizolare: Ce înveți despre ține însăți în această perioada?

1. Ce frici ai

Printre cele mai prețioase lecții în autoizolare sunt cele legate de propriile tale emoții. În contextul actual, este normal să iasă la suprafață anxietățile și temerile tale deja existente, chiar dacă se ascund sub formă unor frici noi, generate de situație.

Astfel, când ai momente de panică, respiră adânc și observă-ți gândurile. Unde se duce mintea, către ce frici ascunse? Poate este vorba de teamă de singurătate, de a fi vulnerabilă, de a trăi în incertitudine sau chiar frică de moarte. Notează-le pe toate într-un jurnal, astfel încât să-și piardă puterea pe care o au asupra ta. Apoi gândește-te la ce semnifică.

De exemplu, un gând de tipul „cum o să rezist acum, singură, departe de prieteni și familie?” poate ascunde o teamă de singurătate izvorâtă din necunoașterea sinelui. Așadar, profită de oportunitate pentru a petrece mai mult timp de calitate cu propria persoană. Află ce îți place, ce nu îți place, ce nevoi și ce nemulțumiri ai.

De asemenea, gândurile precum „mă neliniștește situația din toată lumea” ascund o teamă de necunoscut și dorința de control, lucruri pe care le poți analiză mai departe. Stai cu ține, ai răbdare și vei vedea cum totul capătă sens.

O soluție care poate elimina multe dintre fricile tale e să rămâi conectată cu cei dragi. Nu te înstrăina de prietenii tăi, ci dimpotrivă: ține-i aproape, sună-i mai des, întreabă-i cum se simt. Cu toții avem nevoie să rămânem conectați în această perioada.

2. Care este cu adevărat stadiul relației tale

Fie  te afli în autoizolare pe cont propriu sau cu partenerul, această perioada te va ajută  înveți multe despre relația taÎn perioade de încercarecând amândoi sunteți tensionați și anxioși, pot ieși la iveală tot felul de lucruri carepână acum, au stat ascunse.

Poate vei descoperi  iubitul tău este un bun susțînător te face  te simți în siguranță și  îți oferă încredere pentru viitor. Sau poate vei constată după o săptămâna de timp petrecut non-stop împreună, nu aveți atât de multe lucruri in comun, așa cum aveai impresia.

Oricare ar fi descoperirile, lasă-le  fie și nu încerca  le procesezi în exces. Ia-le la cunoștințăacceptă-le și gestionează-le pe parcurs.

3. Care sunt adevăratele tale pasiuni în viață

„Ce n-aș da să am timp pentru tot ce îmi doresc să fac!” sau „Dacă aș avea timp, aș face atât de multe lucruri!”. Sunt afirmații pe care le-am făcut cu toții, la un moment dat.

Ei, bine, acum este posibil să ai ceva mai mult timp că înainte. Nu vei mai fi distrasă de evenimente, ieșiri și alte activități, așa că vei putea face acele lucruri pe care le-ai tot amânat. Este o ocazie excelență de a explora mai multe arii și de a află ce îți face plăcere cu adevărat.

Sursa

Distribuie articolul: