Una dintre cele mai noi colecții toamnă-iarnă Dolce & Gabbana a surprins prin prezentarea unor articole croșetate manual, iar pe noi, îndeosebi, prin descoperirea unui motiv extrem de cunoscut și drag poporului nostru. Este vorba despre celebrul trandafir, semn nelipsit pe covorul tradițional moldovenesc.

Recent, Dolce & Gabbana a prezentat o colecție specială din categoria Fatto A Mano, ceea ce ar însemna confecționat manual, iar noi am descoperit că în această colecție de articole croșetate sunt prezentate simboluri deosebite pentru noi.

Este vorba despre o ținută croșetată mai specială care ne-a atras atenția. Aceasta este compusă dintr-un pulover supradimensionat și pantaloni scurți, ținuta fiind accesorizată cu o geantă masivă și botine tip șosetă, în aceeași culoare. Fiecare articol a fost decorat cu trandafiri.

În descrierea articolelor se menționează măiestria artizanilor sicilieni, totuși acești trandafiri amintesc izbitor de trandafirii prezenți îndeosebi pe semnul distinctiv al Moldovei – covorul moldovenesc.

Puloverul din fotografie, pe site-ul oficial DG costă 2250 de euro.

Cine dintre voi adormea privind trandafirii de pe covorul întins pe peretele din căsuța bunicii?

Sursa: Instagram/#DGFattoAMano