Iaurt, cafea și suc de portocale – se pare că așa își încep dimineața cei mai populari food bloggeri. Dar ei probabil nu știu că toate produsele enumerate nu trebuie consumate pe stomacul gol. Să vedem care alte produse sunt interzise spre consum pe stomacul gol. 

Mic dejun rapid – cereale sau terciuri de pregătire rapidă

În timp ce aceste produse se cataloghează ca mâncare ideală pentru începutul zilei, totuși se recomandă să le înlocuiți cu alimente mai naturale și mai sănătoase. Fiind o sursă bogată de carbohidrați, cerealele și terciurile de pregătire instantanee contribuie la creșterea dramatică a nivelului de zahăr din sânge, care apoi scade rapid, provocând foamea severă. Drept urmare, senzația de sațietate apare pentru o perioadă scurtă de timp, iar după câteva ore veți dori să mâncați din nou.

Cafeaua

O ceașcă de cafea proaspătă dimineața este un obicei romantic, dar și negativ în același timp. Dacă vă decideți să vă bucurați de această băutură dimineața, asigurați-vă că veți avea o masă sățioasă înainte de asta. Cert este că cofeina ajută la producerea sucului gastric care, în lipsa alimentelor, începe să corodeze mucoasa gastrică și să provoace gastrită. Apropo, laptele adăugat în cafea poate chiar agrava situația. Substanțele astringente din băutură se combină cu proteinele din lapte și apoi formează compuși care se transformă în pietre și se depun în rinichi.

Condimente

Condimentele și alimentele picante afectează stomacul în același mod ca și cafeaua, provocând producerea excesivă de suc gastric și contribuind la dezvoltarea bolilor a tractului gastro-intestinal.

Produsele ce conțin zahăr

Nu credeți că o ciocolată sau o chiflă dulce vă va ridica dispoziția dimineața. Mai degrabă, dimpotrivă. S-a demonstrat că, atunci când ajunge în stomacul gol, zahărul irită pancreasul, care începe imediat să producă insulină. Drept urmare, nivelul glicemiei scade dramatic, ceea ce ne poate face să ne simțim triști, obosiți și iritați.

Banane

Conținutul ridicat de magneziu și calciu în banane poate afecta activitatea sistemului cardiovascular, precum și poate perturba considerabil echilibrul calciu-magneziu, care este foarte important pentru prevenirea dezvoltării hipertensiunii arteriale și a stărilor depresive.

Citrice

Un mic dejun ca-n filme cu fresh de portocale, din păcate, nu este cea mai bună idee. Motivul este din nou, mucoasa gastrică. Portocalele, grapefruit-ul, mandarinele și orice fructe din categoria citricelor conțin o cantitate mare de acid care, atunci când ajunge în stomacul gol, provoacă arsuri la stomac și crește, de asemenea, posibilitatea dezvoltării gastritei, ulcerului și a altor probleme asociate cu sistemul digestiv.

Sursă: marieclaire.ru