Masa de Paște este asociată cu drobul de miel, pască, ouăle încondeiate și un pahar de vin, fiind considerat sângele Domnului. Știați că, în dependență de bucatele pe care le serviți, vinul este recomandat să fie diferit, perfect asortat cu mâncarea? Vă propunem să alegeți după textura bucatelor, gustul acestora și aromele pe care le conferă cele 5 vinuri pe care ți le propunem:

Cabernet-Sauvignon din rezerva de cea mai buna calitate de la „Vinia Traian”

Este un vin din struguri 100% cabernet-sauvignon, din roada anului 2017. Un vin roșu sec, cu indicație geografică protejată și o nuanță accentuată de rodie coaptă. Este recomandat preparatelor din carne, dar se potrivește foarte bine și cu brânzeturile. Vinul are un post-gust fin și o aromă de ierburi-florale, cu un ton ușor de maroc, note de prune, violete și migdale picante.

Sauvignon sec cu gust răcoritor de vară

Dacă serviți pește la masa de Paște, un vin alb sec din rezerva de cea mai bună calitate, roada anului 2017 de la „Vinia Traian” este cel mai indicat. Vinul denotă o aromă cu indicii de coacăză negru și de agrișă, având un gust ușor răcoritor, de „vară”, cu note de iarbă verde și măr verde. Vinul merge bine cu brânzeturi moi, pește, fructe de mare, precum și cu sos de smântână.

Alege un Riesling Admira demisec

Dacă la masa de sărbătoare vei servi neapărat și fructe sau un desert ușor, optează pentru un vin demisec. Este o opțiune perfectă și pentru cei care nu suportă aciditatea ridicată a vinurilor seci. Fabricat din struguri Riesling, anul roadei 2017, colecția specială „Admira” a companiei Vinia Traian oferă vinuri lejere, cu arome proaspete de citrice și coji de portocale uscate. Este un vin cu un gust plin, înfășurat cu note de gutui, mere, pere și caise, perfect de servit la pește și fructe de mare coapte, precum și fructe, înghețată și alte dulciuri.

Cozonacul se servește cu un vin licoros

Fabricat din struguri Rkatsiteli, anul roadei 2017, vinul „Grătiești” din colecția „Celebritate” a producătorului Vinia Traian aduce note de flori sălbatice, miere, multe fructe, nuci și ciocolată. Vinul este perfect cu pasca sau cozonacul de Paști și are un gust la fel de  bogat, moale, cu note de multe fructe… lung și plăcut, la fel ca un cozonac. Sommelierii recomandă ca acest vin să fie consumat separat, cu mese ușoare, precum și pentru desert, după prânz sau cină. 

Alege un vin de colecție – Roșu de desert

Sărbătorile de Paște sunt motiv de reuniune a familiei, de amintiri frumoase și de un vin bun și vechi. Din anul roadei 2001, roșul de desert „Cabernet Sauvignon” de la Vinia Traian este perfect pentru depănat amintiri, dar și numai bun de savurat cu  cele mai dragi persoane. „Roșul de desert” este considerat vin vindecător. Administrarea sa regulată moderată (50 ml pe zi) întărește inima și vasele de sânge, previne formarea cheagurilor de sânge, reduce nivelul de colesterol din sânge și ajută la anemie. Ce zici de câteva note puternice de gem de vișină și ciocolată?

p