După mesele copioase de Sărbători, este binevenit un ceai ce are rolul de a ajuta sistemul digestiv. Există unele plante medicinale care datorită substanţelor din conţinutul lor te eliberează de starea uşoară de greaţă pe care o resimţi atunci când mănânci mai mult decât de obicei. 

Ceaiul de mentă

Consumat după o masă copioasă, ceaiul de mentă ajută digestia şi reduce gazele de la stomac.

Ceaiul de ghimbir

Considerat o mirodenie rară şi exorbitant de scump în vechime, ghimbirul (Zingiber officinale), pe lângă gustul aromat foarte particular, conţinând toată gama între dulce, acrişor şi picant, este un ajutor preţios pentru cei care suferă de „digestie leneşă”, deglutiţie dificilă, flux scăzut de bilă.

Ceaiul de chimen

Chimenul este micul miracol aşteptat de cei care suferă de balonări excesive şi digestie laborioasă. Recent, s-a dovedit că, în afară efectului antispastic, care combate „gazele” are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajută la asimilarea alimentelor indigeste. În plus, efectul antimicrobian datorat uleiurilor eterice este dezirabil când avem de-a face cu dezechilibre în flora digestivă, diaree, toxiinfecţii.

Ceaiul verde

Este cunoscut faptul că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele. Nu numai că îţi conferă multă energie (înlocuieşte cu succes cafeaua din acest punct de vedere), dar reduce şi pofta de mâncare, stimulează metabolismul, favorizând arderea mai rapidă a grăsimilor.

Ceaiul din seminţe de schinduf

Toarnă o cană de apă fiartă peste 2 linguriţe de schinduf pisat şi lasă la infuzat 3 ore. Fierbe, apoi strecoară imediat. Consumă ceaiul călduţ şi neîndulcit. Aceste seminţe stimulează metabolismul, ajutându-l să digere mult mai repede grăsimile şi împiedicându-le absorbţia.

Citește și: Ziua Internațională a Ceaiului: Descoperă istoria acestei băuturi și câțiva producători autohtoni de ceai