Chiar dacă nu este unul dintre cele mai des consumate ceaiuri, aduce o mulţime de avantaje pentru organismul tău. Nu este la fel de celebru precum ceaiul verde sau cel negru. Cu toate acestea, beneficiile ceaiului de hibiscus nu trebuie sa rămână un secret. Are un gust fructat, usor acrișor, asemănător cu cel al fructelor de pădure, dar o idee mai floral.

În plus, beneficiile ceaiului de hibiscus sunt nenumărate, chiar dacă sunt mai puțin cunoscute de publicul larg. În Egiptul antic, acesta era folosit pentru a potoli setea și pentru a răcori corpul după zile lungi și caniculare.

Iată de ce ar trebui să începi să bei și tu delicioasă licoare!

Ceaiul de hibiscus este numai bun pentru momentele în care ai poftă de un ceai aromat, dar ai vrea să încerci ceva deosebit.

Beneficiile ceaiului de hibiscus: 5 motive pentru a-l bea mai des

1. Este plin cu antioxidanți
Ceaiul de hibiscus este o sursă excelentă de antioxidanți, acele elemente care luptă împotriva radicalilor liberi și mențin trupul tânăr și sănătos. Aceștia se găsesc în antocianine, pigmenții care dau culoarea roșiatică intensă a hibiscusului.

Bineînțeles, antioxidanții se găsesc în numeroase ceaiuri, mai ales în cel verde. Însă, spre deosebire de acesta, ceaiul de hibiscus poate fi consumat la orice oră, fără să deregleze programul de somn, iar gustul său este mai puțin puternic.

2. Ajută sistemul imunitar
Deliciosul ceai conține cantități mari de vitamina C și fier, substanțe cunoscute pentru importanța lor în sistemul imunitar, spune nutriționistul Erica Îngraham.

Consumul frecvent de ceai de hibiscus te poate ajută să ai un organism puternic, care lupta cu succes împotriva virusurilor sezoniere și a bacteriilor. De aceea, este perfect în perioada rece și în momentul de tranziție dintre anotimpuri.

3. Este o alternativă sănătoasă pentru băuturile răcoritoare

Ceaiul de hibiscus, fără îndulcitori, conține zero calorii. De aceea, el poate reprezenta o alternativă perfectă pentru ice tea-ul sau sucul carbogazos din comerț, într-o zi toridă de vara. Totodată, îl poți consumă și în anotimpul rece, simplu sau cu o felie de lămâie și puțină miere.

„Este o varianta minunată pentru persoanele care încearcă să slăbească, dar s-au săturat de apă și vor să simtă o aromă în băuturile lor”, spune Amanda A. Kostro Miller, nutriționist profesionist.

4. Este foarte hidratant

Ești bombardată zilnic cu remindere pentru a bea mai multă apă. Hidratarea este, într-adevăr, esențială indiferent de sezon. Dar ce te faci atunci când ai o aversiune față de apă plata și nu o poți consumă în cantitățile recomandate de specialiști?

Poți aromatiză apă plata cu hibiscus pentru a obține o băutură la fel de sănătoasă (cu un plus de vitamine!), însă mult mai gustoasă.

5. Poate regla tensiunea arterială

Unul dintre beneficiile ceaiului de hibiscus este și reglarea tensiunii. Mai multe studii arată că băutură ar putea ajută persoanele ce suferă de boli cardiovasculare, însă mai mai multe studii în domeniu sunt necesare pentru a trage concluzii semnificative.

Sursa

Distribuie articolul: