Odată cu pandemia, mulți și-au mutat antrenamentele din sala de sport, în propria locuință. Dar, în timp ce unii obțin rezultate excelente și nu intenționează să își reînnoiască abonamentele, alții sunt dezamăgiți și cred că sportul acasă nu este potrivit pentru ei. Și a doua categorie de persoane, din păcate, este mult mai mare. Ce ne împiedică cu adevărat să exersăm eficient acasă?

Nu s-a creat o deprindere

Dacă nu ați mai făcut antrenamente acasă, nu vă așteptați ca ele să se încadreze imediat și armonios în viața voastră. Acesta este un obicei nou și trebuie dezvoltat și consolidat. Potrivit mai multor surse, noile conexiuni de neuroni din creierul nostru se formează de la 21 la 45 de zile – ceea ce înseamnă că trebuie să faci atâtea antrenamente acasă, astfel încât corpul tău să înțeleagă că acest lucru este pentru o lungă perioadă de timp.

Sustragerea

Aceasta este o problemă mare cu majoritatea antrenamentelor în condiții casnice. La sala de sport, îți schimbi hainele, îți lași telefonul în dulap și îți dedici tot timpul exercițiilor. Acasă ești – acasă. Poate că este soțul și copiii. Sau animale de companie – există un milion de videoclipuri amuzante pe Internet despre cât de „convenabil” este să te antrenezi când vine o pisică la tine. Este, de asemenea, și telefonul, vecinii, aragazul, televizorul … Cineva continuă să scrie mesajul. Dar ciorba la sigur ai scos-o de pe aragaz?

Exercițiile necorespunzătoare

Suntem foarte diferiți și ni se potrivesc diferite tipuri de activități fizice. Cineva iubește să alerge, dar cineva urăște. Cineva nu-i place deloc yoga, alții nu înțeleg de ce trebuie să lucreze cu greutăți și alte instrumente.

Dar cât de des alegem antrenamentul în baza intereselor noastre? Cel mai des e așa: m-a sfătuit un prieten, iar un blogger de pe Instagram a scris că a slăbit cu 10 kilograme prin așa metodă. Și iată timp de o lună, strângând din dinți, făcând ceea ce nu-ți place cu adevărat, începi să admiți că antrenamentele realizate acasă nu sunt pentru tine. Dar acest lucru este greșit, pentru că pur și simplu s-au ales exercițiile necorespunzătoare.