Geanta Birkin este considerată Rolls Royce-ul genților de firmă și este visul multor femei din toată lumea. Totul este individual, fiecare geantă se realizează la comandă și durează până ajunge la clientă. Dar cel mai important probabil, cea mai scumpă geantă Birkin Hermes a costat la o licitație 380 de mii de dolari.

Specialiștii din industria modei vin să ne explice și de ce o astfel de geantă costă atât de mult:

Durează 48 de ore ca să se producă, handmade, o geantă Birkin obișnuită.

geanta-hermes-birkin-3

Există în lume 200.000 de modele deja cumpărate. 200 dintre ele sunt la această singaporeză.

1378899193011206874_41987900

Dacă nu îți permiți să cumperi un model, poți închiria o geantă Birkin. Costă 295 de dolari/săptămână. (www.villageluxe.com). După aceea o returnezi sau o cumperi dacă nu te poți dezlipi de ea!

geanta-hermes-birkin-1

Cel mai scump model a fost vândut cu 380.000 de dolari, la o licitație Christies. Este produsă din piele de crocodil și are diamante încrustate.

geanta-hermes-birkin-5

Designul original a fost inspirat de punga pentru vomitat din avion. Modelul Birkin a fost creat în 1981 de CEO-ul Hermes pentru artista Jane Birkin după ce, aflându-se în avion pe locuri învecinate, acesta a observat că solistei i-au căzut toate lucrurile personale din geanta pe care o avea atunci. S-a oferit atunci să îi creeze o geantă special pentru ea, iar designul de atunci a fost inspirat, surprinzător, de punga clasică din avion în care poți vomita atunci când îți este rău.

geanta-hermes-birkin-6-1

Jane Birkin a avut doar cinci modele de genți Birkin. Obișnuiește să poarte un singur model până ce acesta se deterioriează complet. În plus, are obiceiul de a lipi abțipilduri, pietricele sau să străpungă geanta scumpă cu tot felul de insigne.

geanta-hermes-birkin-6

Se consideră că o geantă Birkin este o investiție mult mai rentabilă decât clasicele acțiuni la bursă: 14,2% return anual în ultimele decenii. Mai rentabil este doar aurul.

geanta-hermes-birkin-9

Nu a fost dintotdeuna populară. Abia în anii 90 s-a declanșat isteria.

geanta-hermes-birkin-10

Victoria Beckham deține, se pare, 100 de genți Birkin.

Victoria-Beckham-11

Cea mai ieftină costă 8500 de dolari.

geanta-hermes-birkin-7

O geantă Birkin goală cântărește 1 kilogram. Este destul de mult, ținând cont că adaugi în ea telefonul mobil, cheile și produsele de machiaj…

geanta-hermes-birkin-4

Gențile Birkin sunt denumite în funcție de mărime, culoare și textură. Spre exemplu, Hermes 25 Birkin Bag Togo se referă la geanta lată de 25 de cm, realizată din piele togo, notează ADPM.ro.

Distribuie articolul: