Poate că nu v-a trecut niciodată prin minte faptul că prețul unei genți poate ajunge la aproape 4 milioane de dolari. Iată însă că orice este posibil! Acestea sunt cele mai scumpe genți din lume!

Au trecut vremurile în care geanta era pur și simplu utilă, întrucât aveai nevoie de ceva în care să cari diferite lucruri. Acum, poșeta este un accesoriu care poate defini o întreagă ținută, iar cei cu dare de mână sunt în stare să scoată din buzunar sume astronomice pentru o geantă – bijuterie. Iată în continuare cele mai scumpe 10 genți din întreagă lume!

Geanta cu diamante Mouawad 1001 De Nopți – 3.8 milioane de dolari

Este cea mai scumpă geantă din lume și se află în Cartea Recordurilor încă din anul 2011. Este realizată din aur de 18 karate și e încrustată cu 105 diamante galbene, 56 diamante roz și 4.356 diamante incolore. Realizarea ei a durat 8.800 de ore, iar anul trecut a fost vândută în cadrul unei licitații din Hong Kong.

Hermes Kelly Rose Gold – 2 milioane de dolari

Celebrul brand Hermes a colaborat cu bijutierul Pierce Hardy pentru a realiza această poșetă unică. A fost confecționată pentru a aminti de pielea de crocodil, însă este complet realizată din aur roz masiv. Micuța geantă are și 1.160 de diamante și doar 12 astfel de piese există în lume.

Hermes Birkin Bag by Ginza Tanaka – 1.4 milioane de dolari

Poartă semnătură designerului japonez Ginza Tanaka și vine la pachet cu părți detașabile ce pot fi purtate ca accesorii de sine stătătoare. Este confecționată din platină și 2000 de diamante, iar piesa de rezistență este piatra prețioasă de 8 karate, în formă de lacrimă. Această din urmă este detașabilă și poate fi purtată că broșă.

Hermes Chaine’D Ancre Bag – 1.4 milioane de dolari

Pare a fi făcută exclusiv din lanțuri, însă acestea au 1.160 de diamante încrustate. Doar 3 astfel de genți au fost realizate și este o veritabilă piesă de colecție.

Lână Marks’ Cleopatra Clutch – 400.000 de dolari

Este preferata celebrităților de prima mână, iar elementul extrem de interesant este că o singură astfel de geantă este realizată în fiecare an, de fiecare dată însă cu un design nou și colorit diferit. Cea mai scumpă astfel de geantă se află în posesia actriței Li Bingbing din China și este accesorizata cu 1.600 de diamante albe ce însumează 40 de karate. Are chiar numele ei scris pe ea, cu diamante și aur roz.

Niloticus Crocodile Himalaya Birkin – 379.000 de dolari

 

Sunt realizate din piele de crocodil Niloticus, iar procesul de vopsire durează extrem de mult. Designul te duce cu gândul la Munții Himalaya, iar o astfel de geantă a fost cel mai recent vândută în cadrul unei licitații din Hong Kong contra sumei de 379.000 de dolari. Are nu mai puțin de 240 de diamante încrustate în aur de 18 karate.

Chanel Diamond Forever Handbag – 261.000 de dolari

Este realizată din piele de crocodil, aur alb și 334 de diamante care însumează 3.56 karate. Pare simplă și elegantă, dar vine la pachet cu un lanț din aur de 18 karate, care este detașabil. Ceea ce o face să valoreze mai mult este că există doar 13 astfel de genți în lume.

Fuchsia Diamond-Studded Hermes Birkin – 222.000 de dolari

Culoarea ei este fuchsia, iar detaliile constau în aur alb de 18 karate și diamante. A fost vandută tot în cadrul unei licitații organizate de Casa Christie’s din Hong Kong.

Hermes Excepțional Collection Shiny Rouge Porosus Crocodile 30 cm Birkin Bag – 203.150 de dolari

Ca toate celelate genți din acest clasament, și aceasta are diamante și elemente din aur alb de 18 karate. A fost vândută în urmă cu câțiva ani, în cadrul unei licitații din Dallas, către un cumpărător care a rămas anonim.

Blue Crocodile Hermes Birkin Handbag – 150.000 de dolari

Cumpărată la prima licitație a Casei Christie’s dedicată exclusiv genților, desfășurată în urmă cu mai mulți ani la Londra, de către o persoană anonimă. Elementele cheie? Aur alb și diamante de 18 karate!

SURSA

Vezi și: Te măriți în anul 2020? Vezi cele mai spectaculoase rochii de mireasă create de designerii celebri (Foto)

Distribuie articolul: