Potrivit ft.com, această decizie a fost luată de concernul LVMH, care deține peste 70 de branduri celebre, de la Moët & Champagne, până la Christian Dior și Louis Vuitton. În total, LVMH avea 120 de magazine în Rusia, în care erau angajați 3,5 mii de oameni.

Mai mult decât atât și cel mai mare conglomerat de modă – Kering, care deține Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen și alte branduri, a anunțat închiderea temporară a tuturor magazinelor lor din Rusia, scrie The Blueprint.

Consumatorii de pe rețelele de socializare și participanții la Săptămâna Modei de la Paris au făcut presiuni, unii spunând că este indecent să țină buticurile deschise la Moscova când bombele cad la Kiev.

De asemenea, Hermès și Chanel la fel și-au redus activitatea în Rusia.

„Nu vom mai livra în Rusia, ne vom închide buticurile și am suspendat deja comerțul electronic”, a spus compania Chanel într-un comunicat.

Sursa: ft.com

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: