Alergiile sezoniere afectează din ce în ce mai multe persoane, iar simptomele sunt din cele mai neplăcute. Acestea, se confruntă cu probleme incomode și serioase, cum ar fi:  strănutul frecvent, senzaţia de arsură la nivelul ochilor şi mâncărimea pielii, acestea sunt doar câţiva factori care pot indica prezenţa unei alergii, menționează click.ro. Cum să faci față alergiilor de toamnă, află în articol.

Cei mai întâlniţi alergeni  toamna sunt sporii de mucegai

Ei se dezvoltă în locurile întunecate, pe frunzele umede şi la nivelul solului, care este aproape în permanenţă ud toamna. Apar şi în interiorul locuinţelor, în special în casele neaerisite sau în pivniţe. 

Sporii de mucegai se împrăştie şi circulă prin aer, rezistând la prima brumă şi se împrăştie în atmosferă.

 

Foto: farmaciata.ro

Acarienii sunt păianjeni minusculi, de dimensiuni microscopice, care se hrănesc cu praf, piele şi sebum şi care circulă cu uşurinţă prin aer, ajungând în contact direct cu ochii şi nasul.

Foto: horticoluratorul.ro

Locurile lor preferate de dezvoltare sunt: pernele, covoarele, aşternuturile, saltelele, jucăriile copiilor şi coluţurile încăperilor. În lunile septembrie-octombrie, pacienţii cu sensibilitate la polenul de ambrozie prezintă simptome severe de alergie, aceasta fiind considerată cea mai întâlnită în rândul populaţiei, deoarece planta

Tratamentul alergiilor de toamnă se poate face prin administrarea de medicamente antialergice, dar şi prin respectarea unor recomandări specifice, menite să ţină pacientul cât mai departe de triggeri.). 

Măsurile pe care poți să le iei:

  • Evită ieşirile în aer liber în intervalul orar 10.00- 15.00, mai ales dacă în zonă sunt numeroşi alergeni aeropurtaţi. 
  • Curăţă ţevile, înainte să dai drumul căldurii pentru prima dată. 
  • Utilizează un purificator de aer, astfel încât aerul să fie cât mai curat. 
  • Utilizează un umidificator de aer, astfel încât umiditatea să fie în permanență între 30-50%. 
  • Folosește o mască de faţă care să-ți  acopere gura şi nasul, în special când lucrezi în grădină sau când strângi frunzele moarte.

Sursa: click.ro

Distribuie articolul: