Ai auzit în nenumărate rânduri zicala care spune că ești ceea ce mănânci. Cu adevărat, modul în care ne alimetăm are un rol decisiv asupra stării sănătății noastre. Am elaborat mai jos o listă de alimente care se regăsesc în rutina alimentară a femeilor sănătoase, a căror sistem imunitar este unul puternic, care au un echilibru hormonal desăvârșit și o piele fină și eleastică, indiferent de vârstă. 

Leguminoasele

Linte, năut, mazăre sau fasole, toate sunt excelente pentru sănătatea feminină. Leguminoasele conțin o cantitate mare de proteine, dar și fibre care te ajută ai o digestie sănătoasă. În plus, ele îți aduc și nutrienți esențiali, precum calciul, potasiul și magneziul, elemente la nivelul cărora multa femei experimentează carențe de-a lungul vieții.

Nucile

Nucile se numără printre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Spre exemplu alunele de pădure au în compoziție arginina, un aminoacid care reglează tensiunea arterială. Migdalele sunt bogate în polifenoli, antioxidanți care te ajută rămâi tânără și sănătoasă. Trebuie reții, totuși, nucile sunt bogate în calorii și sunt foarte dense din punct de vedere nutritiv. Consumă-le cu moderație, ca snack sau ingredient crocant în salate sau prăjituri homemade.

Ovăzul

Plin de fibre, sățios, excelent pentru digestie și numai bun de savurat la un mic dejun fară gluten. Ovăzul este un aliment cheie pentru orice femeie care dorește aibă o siluetă constantă și o sănătate de fier. În plus, este dovedit acesta poate scădea riscul de diabet tip 2 și poate ține la distanță afecțiunile inimii.

Îl poți consuma foarte ușor sub forma de terci, cu fructe proaspete sau confiate, cu miere sau cu scorțișoară. Poți face și porridge-uri sărate, cu legume trase la tigaie sau rumenite în cuptor.

Semințele de in

Dacă vrei integrezi mai mult Omega 3 în dieta zilnică, semințele de in te pot ajuta foarte mult. Totodată, consumul constant de semințe de in scade riscul de boli cardiovasculare cu 46%. Poți presăra semințele în salate sau în preparate la cuptor, le poți râșni și le poți integra în supe, smoothie-uri sau creme.

Uleiul de măsline

Nu numai oferă o savoare deosebită oricărui preparat, dar face parte și din seria de alimente sănătoase pentru femei, în mod special. Uleiul de măsline conține grăsimi sănătoase, care reglează colesterolul și te ajuta ai o inimă sănătoasă și puternică. De asemenea, este plin cu antioxidanți ce luptă împotrivă radicalilor liberi. Acest lucru înseamnă vei rămâne tânără, vei avea o piele luminoasă și un păr sănătos, dar și un sistem imunitar puternic.

Legumile crucifere

Este vorba despre broccoli, conopidă, varză, kale și alte variații de legume asemănătoare. Acestea sunt extrem de benefice pentru organismul feminin, contribuind la echilibrul hormonal și la aportul de nutrienți necesari și vitamine esențiale. Cea mai bună metodă de a gați cruciferele este la aburi, într-un steamer. De asemenea, le poți prepara și prin fierbere rapidă sau prin gătire lentă în cuptor.

Afinile

Da, toate fructele sunt sănătoase și conțin foarte multe vitamine, însă afinele par a fi vedetele când vine vorba despre alimente sănătoase pentru femei. Acestea conțin o cantitate impresionantă de antioxidanți, elemente ce încurajează regenerarea celulara și țin îmbătrânirea la distanță. Nu în ultimul rand, afinele pot preveni infecțiile urinare și pot avea un rol în păstrarea unei memorii bune, la orice vârstă. Le poți privi ca pe un elixir al tinereții, ce poate fi inclus în smoothie-uri, terciuri de ovăz sau chiar pancakes.

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: