Trecerea de la vară la toamnă și iarnă nu se face cu prea mare bucurie. Până la urmă, vara ne distrăm, mergem în vacanțe, profităm de soare, în vreme ce toamna vine cu frig, ploaie, astenie, stări ceva mai sumbre, unde mai pui și că e vorba despre întoarcerea la școală sau la job. Totuși, avem și un beneficiu: acela că ne punem la punct cu tot ce înseamnă tendințe pentru noul sezon. În acest sens, astăzi vom vorbi despre machiajul ochilor pentru toamnă.

Sezonul ce urmează este unul atât de aleatoriu sau de eclectic, dacă vrei, încât nu aș putea spune prea clar: în ceea ce privește moda la machiaje se poartă cutare! Și asta pentru că se merge mult pe antiteze. Nu neapărat juxtapuse. Ca să mă înțelegi mai bine, se poartă machiajul natural dar și accentele neon. Se poartă și machiajul clasic smoky eyes, dar și cel cu texturi metalice. Așadar, aș putea spune că linia comună este varietatea. De la nude, la blending-uri caleidoscopice, de la volumetrii la tușe plate, grafice.

Continuă să se poarte machiajul ochilor pentru toamnă cu eyeliner negru, eyeliner colorat și cat-eye, adesea exagerat

Ce fel de grafisme se poartă în machiajul ochilor pentru toamnă? Gândește-te la Cleopara, dacă vrei să-ți faci o idee. Sau inspiră-te de la Dolce & Gabbana, Negris Le Brrom sau Sonia Rykiel, dacă preferi conturarea privirii cu creion sau cu tuș negru. Stiliștii au propus și variante de cat-eye, dar și variante cu creion și degradeuri, către nuanța pielii. Practic, poți alege orice consistență, de la eyeliner la creion sau tuș. Poți păstra tușa grafică, cu contur clar, ca la Dior, sau poți merge pe margini mânjite ca la Philip Lim.

Și dacă te plictisești de contur negru, iată ce culori să porți la ochi în toamna acestui an: toată gama de albastru e must-have, indiferent de culoarea privirii. Și asta nu este valabil doar la farduri, ci și la grafisme cu eyeliner sau tuș colorat. Adesea albastrul este mixat în mai multe tonuri dar și cu alte culori, precum galbenul ori argintiul, creând impresia unei adevărate pasiuni pentru păuni și penajul lor, nu alta! Inspiră-te de la Area, Elie Saab, Prada sau Dries Van Noten, dacă vrei acest stil colorat, definitoriu în tendințele în machiaj pentru toamna asta.

Ce culori sunt în tendințe în machiaj pentru toamna 2018? Este sezonul albastrului și al rozului
Spuneam că îți dezvălui ce culori să porți la ochi în toamna asta. Ei bine, deși este sezon rece, se vor purta multe tonuri tari, mai degrabă solare. Adică mult albastru, verde, roz, mov, oranj, galben intens. Predominante sunt tonurile de albastru sau de roz, totuși.

Se poartă accentele de culoare (turcoaz drept cat-eye la Tibi) dar se poartă tușele colorate, cât mai intens, de multe ori pe toată pleoapa, într-un mix vibrant și exuberant. Deși se întâlnesc și tușe de pasteluri, machiajul ochilor pentru toamnă este mai degrabă colorat, chiar și în ”doză” mică. Cum au folosit machiorii rozul și albastrul în tendințe în machiaj pentru toamna acestui an? Găsești inspirație la Tibi, Anna Sui, Jeremy Scott, Calvin Luo, Prada, Dior.

Alege tușe argintii pe interiorul ochilor, pentru un plus de irizații metalice și alte puncte luminoase cu texturi cu glitter
Dacă e deja prea multă culoare și vrei ceva textură, stiliștii propun tușele de argintiu, metalice, lucioase. În loc iluminatorului la colțul interior al ochilor, make-up artiștii propun argintiul intens, ce captează lumina și are irizații metalice. Privirea se deschide, ochii se accentuează și par mai mari și dau o imagine nonconformistă.

Machiajul ochilor pentru toamnă are mult argintiu ca lumină la colțul interior al ochilor. La Fendi el este de sine stătăro, completând un make-up natural,. La Emporio Armani completează un smoky eyes cu gri, negru și accente de verde-smarald iar la Mary Katranzou creează un contrast lumină/umbră tare sexy.

De la metalic trecem la ruda sa: glitterul strălucitor. Și de data aceasta, ne putem baza pe glitter în tendințe în machiaj pentru toamna 2018. Fie ca accente minimal, fie cu aspect de foiță de aur, fie în machiaje decadente, bogate, de lux, textura cu sclipici a prins și pentru sezonul rece. Ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018, dacă alegi textură lucioasă: gri, argintiu, auriu, cupru, în tușă, pulbere stelară, în strat gros, în foaie metalică sau cu pietre stil stras. Inspiră-te de la Carmen Marc Valvo, Kate Spade, Ulla Johnson, Milly, Genny, Alice McCall.

Se poartă multe farduri maro, chiar și smoky eyes cu tonuri pământii
Desigur, stiliștii au adus variante și pentru doamnele mai clasice. Paleta de marouri și de tonuri pământii este la ea acasă în acest sezon. Și este, poate, singurul machiaj ce amintește de sezonul căruia îi este destinat. Paleta de neutre – bej, tan, camel, maro, ocru, nude, sienna – în variantă cu textură mată sau lucioasă, ori amintind de cappuccino sau cafea îți conferă un look natural dar profund, misterios.

Inspiră-te de la Off-White, care a conturat ochii pe toată pleoapa superioară și pe cea inferioară cu maro-coniac, în strat fin. Sau de la Giorgio Armai ce realizează smoky eyes cu tonuri de maro și lumini nude. Ori de la Chanel care a introdus și ceva irizații aurii. Machiajul ochilor pentru toamnă poate fi și așa!

La fel de bine, tot în tendințe în machiaj pentru toamna 2018 se situează și smoky eyes cu pământuri, gri, negru, maro, pe ideea de ”bedrrom eyes”. Adică ochi accentuați, bogat machiați, adesea cu genele încărcate de mascara, și cu acel ceva misterios și senzual. Dacă te decizi la un smoky, iată ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018: antracit și roz-neutru pe buze ca la Tom Ford, maro și vișiniu pe buze ca la Area, gri, argintiu, negru și roșu lucios ca la Miu Miu.

Totul să fie completat de mascara colorată!
Spuneam ceva mai sus că machiajul ochilor pentru toamnă este dominat de tușe de eyeliner colorat intens. Stiliștii au preferat să aducă o infuzie de vară și de bucurie cu ajutorul creionului colorat la ochi dar și cu accente intense de mascara.

Poți contura ochii cu următoarele nuanțe în tendințe în machiajul pentru toamna 2018: cu galben intens ca la Dior, cu turcoaz și violet ca la Tibi ori cu albastru-cobalt, ca la Calvin Luo. Sau poți alege make-up natural pe toata fața, cu o mascara generoasă într-o culoare nefirească. Genele devin vedete în sezonul rece ce vine. Salut, din nou, dragi ani 90! Dacă alegi mascara de acest gen, iată ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018: violet ca la Dries Van Noten, alb ca la Concept Korea și galben-neon ca la Dries Van Noten.

Fără doar și poate machiajul ochilor pentru toamnă e generos și va satisface pe toată lumea!

SURSA