Ochelarii de vedere pot genera unele dificultăți în rutina obișnuită de aplicare a machiajului. O simt în special femeile care îi procură pentru prima dată sau cele care nu prea folosesc machiajul, dar își doresc să poarte machiaj la ocazii speciale. Așadar, cum procedezi când vrei să porți ochelarii de vedere, dar să arăți fenomenal, cu un machiaj expresiv și rezistent?

Trucuri utile de machiaj pentru purtătoarele de ochelari:

Produse de bază – rezistente

Pentru a evita urmele lăsate pe nas de ochelari, folosește un fond de ten rezistent la transfer, o pudră ce va preveni formarea liniilor și un spray fixator pentru machiaj. Persoanele cu pielea mixtă sau grasă pot chiar începe machiajul cu aplicarea unui strat de spray fixator, urmând cu fondul de ten, pudra și cu alt strat de spray, acest lucru va crește considerabil rezistența la transfer a fondului de ten și va preveni aspectul gras al pielii, după câteva ore.

Atenție mare la dioptrii

Acordă atenție dioptriilor lentilelor, pentru fiecare tip (ochelari de vedere aproape și departe) sunt necesare șiretlicuri diferite ce ar ajusta modul în care cei din jur îți văd ochii. Dacă vorbim de ochelari de vedere pentru femei care suferă de hipermetropie, ochii par mai mari prin lentile, deci va fi nevoie de șiretlicuri ce i-ar micșora. Culorile întunecate aplicate pe pleoapa mobilă, plus un creion dermatograf în aceeași nuanță, aplicat discret în colțul ochilor și pe linia interioară a pleoapei inferioare vor avea un asemenea efect. Puțin rimel pe genele superioare și practic deloc pe genele inferioare vor fi un accent final perfect.

Dacă vorbim de ochelari de vedere pentru femei ce suferă de miopie, ochii par, din contra, mai mici prin lentile. Pentru a-i mări vizual se recomandă nuanțele luminoase pentru pleoapa mobilă, dermatograf deschis la nuanță (alb ori bej) pe linia interioară a pleoapei inferioare, precum și rimel aplicat cu generozitate. Accentele întunecate sunt binevenite doar în treimea exterioară a pleoapelor, orientate spre exterior.

Nu uita de „rama machiajului” – sprâncenele

Sprâncenele și zona de sub ochi sunt detalii foarte importante în machiaj. Sprâncenele trebuie să fie îngrijite, cât mai natural conturate (poți folosi un simplu gel de fixare sau un creion apropiat ca nuanță pentru un accent fin). Pentru a scăpa de cearcăne, folosește corecția culorii – albastrul și violetul se neutralizează eficient cu nuanțe de roșu sau oranj (este suficientă o picătură de culoare, bine retușată cu un corector de culoarea pielii sau un pic mai deschis).

Asortează culorile cu rama ochelarilor

Doamnele ce aleg rame pentru ochelari colorate trebuie să ia în calcul acest accent la combinarea culorilor în machiaj. Atât nuanțele folosite în machiajul ochilor, cât și culoarea fardului de obraz trebuie să fie în armonie. Ochelarii au rame foarte colorate? Optează pentru un ruj natural, farduri de ochi neutre și o umbră de bronz pe obraz. Ochelarii au rame simple? Poți opta pentru nuanțe mai îndrăznețe.

Consultă un specialist

Dacă ai vederea extrem de slabă, ai putea întreba expertul în optică (prezent la datorie în orice magazin de ochelari, în special dacă vizitezi un salon de optică din Chișinău) despre ochelarii pentru machiaj, ce au lentile se pot fi pliate în lateral, pe rând. Ca alternativă, poți folosi o lupă pentru machiaj, cu magnifiere potrivită.

Dacă ai nevoie de asistență, te poți adresa mereu la Pro Optic, salonul localizat pe str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, nr. 57 este la dispoziția clienților între orele 9:00 – 18:00, de luni până vineri și între orele 09:00 – 15:00 sâmbăta.

P