Acum e vremea nucilor. Știai că în sezonul rece e și mai recomandat să mănânci nuci? Pentru că ele sunt cu adevărat medicamentul toamnei, menționează nutriționiștii. Află ce beneficii au aceste alimente miraculoase.

Iată de ce trebuie să mănânci nuci:

Potrivit monden.ro miezul nucilor este o adevărată comoară pentru organism. Un singur miez conține apă 3%, grăsimi 52,0-77%, substanțe proteice 12-25% – acestea fiind din grupa globulinelor, ca la lapte și ouă. Nucile conțin și săruri minerale, fiind extrem de bogate în cupru și zinc, conțin provitamina A, complexul B – B1, B2 și biotină, vitaminele C, E, F și P, iar valoarea medie este de 700 kilocalorii la 100 de grame. Astfel, ele pot fi introduse cu ușurință în orice cură, mai ales că sunt sănătoase și sățioase.

Nucile sunt un adevărat stimulent pentru memorie și pentru sănătatea creierului. Încă din perioada Evului Mediu, nucile erau renumite pentru rolul lor în situația bolilor mintale. Și astăzi, medicina modernă a dovedit că nucile sunt un adevărat stimulent al memoriei și sunt recomandate persoanelor care depun un efort intelectual mai mare.

Cel mai bun doctor de inimă

Conform jurnalspiritual.eu antioxidanţii conţinuţi în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului în sânge şi, implicit, tensiunea arterială. Consumul periodic de nuci proaspete întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici. Datorită bogăţiei în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi ţin arterele flexibile, inimă sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral, după cum arată un studiu american recent.

Coaja verde, leac pentru negi şi varice

De obicei, aruncăm coajă de la nuci, dar coaja verde a nucilor conţine foarte multă vitamina C, acizi organici, fosfaţi şi oxalaţi de calciu. Are efecte asemănătoare cu ale frunzelor, tratând infecţiile intestinale acute. În 300 de ml de apă, se adăugă aproximativ cinci linguriţe de coji de nuci verzi mărunţite, care se lasă la macerat aproximativ 10 ore.

Uleiul de nucă

Uleiul de nucă este indicat în alimentaţia dietetică pentru prevenirea aterosclerozei şi creşterea părului. Adăugat în salate, combate tenia. Ajuta în caz de enurezis. Se mai foloseşte pentru frecţionarea corpului la copiii rahitici, anemici, precum şi în dermatoze (are efect emolient).

Tu cât de des mănânci nuci?

Distribuie articolul: