Cu siguranță femeile își doresc să fie în trend, de aceea trebuie să ținem cont de ce se întâmplă în lumea fashion. Mai mult decât atât, este foarte important să iei în considerare și personalitatea ta, pentru a putea alege cele mai potrivite ținute în care nu doar să arăți bine, dar să te simți și confortabil. Această regulă este esențială în special atunci când ne alegem încălțămintea, pentru că este important să avem grijă de sănătatea picioarelor noastre. 

Sezonul primăvară – vară pare că se instalează chiar mai repede decât în alți ani, așa că cizmele, ghetele ori bocanii vor ajunge curând în dulap în așteptarea temperaturilor reci de peste luni bune. După o perioadă de aproape doi ani, în care tendințele în materie de pantofi nu au mai făcut senzație pe podiumurile de modă, acum acestea revin puternic. 

Marile branduri și case de modă s-au întrecut în creații care mai de care mai cool, elegante, șic ori futuriste, încă din primele luni ale anului, la „Săptămâna Modei” din marile metropole ale lumii.  

 Se pare acum se poate vorbi deja de o revenire în forță a unui trend emblematic al anilor 1970.

Când Dua Lipa a deschis prezentarea colecției de primăvară-vară 2022 a casei Versace, nu atât machiajul ei spectaculos a atras atenția, cât sandalele cu platformă pe care le-a purtat aceasta. 

Le putem declara piesele sezonului, pentru că nu au lipsit nici din show-urile altor case celebre, precum Valentino, Saint Laurent, Anthony Vaccarello, Gucci ori Lanvin. În plus, au făcut rapid senzație pe rețelele de socializare.

Dar ce au în comun modelele acestor branduri celebre? Tocurile extra înalte, care alungesc imediat silueta, și o platformă groasă pentru a asigura confort și susținere. Cum să porți sandale cu platformă? Le poți asorta la un costum cu pantalon clasic, perfect pentru a condimenta un look profesional, sau o abordare mai îndrăzneață cu o jachetă smoking purtată ca rochie XXS.

În materie de culoare, negrul te ajută la orice alegere vestimentară, iar pentru gusturile mai colorate, pe podiumuri s-au remarcat nuanțele de roz bombon și roșu vermilion. Editorii de modă au adorat și pantofii stiletto Loewe, care pe post de toc prezentau ouă crăpate, lacuri de unghii, trandafiri ori săpunuri.

Modelele îndrăznețe ale celor de Givenchy și Balenciaga au atras-o deja pe Kim Kardashian. Sandalele masive și pantofii cu blană – ambele preferate în moda lockdown – nu vor pleca nicăieri datorită celor de la Hermès, MaxMara, Fendi și Loewe. 

Deci iată tendințele cheie în materie de pantofi pentru sezonul primăvară/vară 2022, așa cum s-au văzut pe podiumurile de modă: 

Nuanțe metalice:

Gleznă îmbrăcată

Tocuri futuriste

Sursa: peroz.ro 

Distribuie articolul: