Din cauza carantinei te-ai abătut de la programul zilnic, iar asta deja se simte pe fața ta. Dormi mai mult, stai cu zilele la televizor, calculator sau în telefon și mănânci micul dejun la prânz. Cu toate acestea, carantina nu este cauza plictiselii tale.

Iată  7 metode prin care  „să omori” timpul liber și să scapi de plictiseală.

Fă Yoga

Dacă dispui de un loc al tău și care este destul de spațios, acum că ai mai mult timp liber, fă Yoga. Este dovedit că yoga are foarte multe beneficii pentru corpul tău. Acesta te ajută să te relaxezi, te  scapă de durerile de ca și reduce stresul. De asemenea, vei scăpa de insomnii și vei avea parte în fiecare noapte de un somn odihnitor.

Citește cărți

Dacă din cauza serviciului și a zilelor încărcate în care veneai acasă obosită și nu mai aveai timp să citești o carte , acum ai. Indiferent de vârsta sau profesia pe care o ai, o carte interesantă te va face să uiți de faptul că ești în carantină. De asemenea, cititul îți va dezvolta imaginația, vocabularul și gândirea.

Privește filmele din „lista de așteptare”

Cu toții avem așa numita „lista de filme în așteptare”. Acum că ești în carantină ai ocazia să privești filmele care la prima vedere ți s-au părut interesante și la care le-ai da o șansă. Dar, nu trebuie să exagerezi și să creezi „nopți albe” doar pentru a privi filme. Din acest motiv încearcă să-ți creezi un grafic în care vei include seara înainte de culcare privirea a maxim două episoade din film. Iar ca să nu uiți la ce episod ai rămas, scrieți în notițele telefonului ultimul episod pe care l-ai privit.

Fă o curățenie de primăvară

Cu toții am vrea o casă mereu curată sau care s-ar curăța singură, însă acest lucru nu ar fi posibil chiar dacă ți-ai cumpăra un robot, lucru care foarte puțini și-l permit. Totuși, din cauza pandemiei, curățenia, și anume ștergerea clanțelor cu spirt, a prafului de pe toate suprafețele și aerisirea încăperilor a devenit o rutină zilnică. Din acest motiv,  chiar dacă îți va lua o zi întreagă, poți să faci o curățenie generală. Astfel îți vei ocupa timpul și de asemenea vei scăpa de plictiseală.

Încearcă ceva nou

Zilele care seamănă între ele îți aduc numai plictiseală. Din acest motiv, trebuie să faci ca fiecare zi să fie specială și să se difere de cea anterioară. Poți încerca ceva nou! Acum că ai destul timp liber poți învăța o limbă nouă, poți experimenta în bucătărie tot felul de rețete. Poți creea o tradiție de familie doar a voastră. De exemplu poți să te joci cu alfabetul și în fiecare seară , împreună cu toată familia să priviți un film și pregăti o gustărică care începe cu câte o literă a alfabetului.  De asemenea, dacă aveți jocuri de societate, puteți aduna toată familie ca să le jucați. Ele nu doar îți antrenează logică, dar și vă adună împreună  și puteți să râdeți și să recuperați timpul în care erați despărțiți de muncă, școală sau alte activități.

Fă ceea ce îți place

Dacă până acum din cauză că erai ocupat și nu găseai timp să faci ceea ce îți place, păi acum ai. Fiecare din noi are un hobby, fie că deține un blog sau pictează. Hobby-urile au fost mereu o metode care te-au ajutat să ieși din zona de confort, iar uneori acestea se transformau în meserii. Astfel, petrece-ți timpul făcând ceea ce îți place, ceea ce îți aduce satisfacție. Când faci ceea ce îți place uiți de probleme și te simți liber. De asemenea fiecare zi petrecută în casă se va transforma din una plictisitoare în una  productivă.

Fă o schimbare

Vorba aia „schimbările sunt spre bine”. Astfel îți poți petrece zilele de carantină rearanjând lucrurile din casă. Poate la început ți se va părea că totul e nou și vei uita că unele lucruri nu mai stau cum au stat la început, însă cu timpul te vei obișnui. Dar, în caz că nu te aranjează schimbarea, poți oricând  să o îmbunătățești sau să pui totul cum era la început. Timpul dedicat schimbatului mobilei din casă, îți va transforma zilele monotone petrecute în fața televizorului, în zile mai interesante în care vei admira schimbările ce le faci zi de zi. De asemena, pe lângă schimbatul mobilei, poți să înnoiești hainele din garderobă. Aceasta presupune să faci o mică percheziție în șifonier și să readuci pe primele rafturi ale dulapului hainele ce le considerai vechi.

Tu creezi plictiseala și tot tu scapi de ea! Vezi și: Ce poți face pe timp de carantină? Îndemnul creatoarei de modă, Iuliana Chiroșca (Video)

Autor: Andreea Chișca, stagiară