Cumpărarea unei mașini, fie ea nouă sau second-hand, este o achiziție ce necesită maximă informare și responsabilitate. O mașină second-hand este mai ieftină decât una nouă, iar oferta este mai mare, datorită varietății de opțiuni din care poți alege.

Însă, atunci când un cumpărător încearcă să caute o mașină second-hand, lucrurile nu mai sunt atât de simple și ușoare. Spre deosebire de o mașină nouă, un vehicul folosit are deja un istoric, deci există întotdeauna unele îndoieli dacă vânzătorul va spune întreaga poveste.

De aceea, ne-am gândit că o serie de sugestii și sfaturi utile te vor ajuta să faci alegerea corectă. Sperăm că îți vor fi de folos, iar nervii, timpul și, bineînțeles, portofelul tău nu vor avea de suferit. Iar în caz că ai găsit deja automobilul perfect pentru tine, însă costul acestuia depășește bugetul planificat de tine, nu uita că ai mereu acces la credite rapide doar cu buletinul, aceste tipuri de împrumut sunt potrivite tuturor persoanelor cu vârsta de la 18 la 70 de ani. Se acordă în maxim 15 minute, doar cu buletinul de identitate și pot fi accesate online.

Iată care sunt sugestiile noastre pentru cumpărarea unui automobil:

1.Așteaptă momentul oportun!

Ca în orice afacere, dealerii auto se confruntă cu calendarul. Ei trebuie să-și atingă obiectivele trimestriale. Lunile martie, iunie, septembrie și decembrie sunt cele mai bune pentru a cumpăra o mașină, deoarece vânzătorii au tendința de a oferi reduceri sau bonusuri pentru a atinge un anumit număr de vânzări. Cu toate acestea, nu aștepta până în ultima clipă, deoarece dealerii preferă să își îndeplinească obiectivele mai devreme. Dacă și le ating, ofertele speciale vor dispărea până în trimestrul următor.

2. Nu uita de lista de întrebări practice!

Pentru ca automobilul cumpărat să-și merite banii pe deplin și să satisfacă toate cerințele tale, este foarte important să răspunzi la lista cu întrebări practice. Spre exemplu, ce combustibil ar trebui să consume automobilul? Tipul mașinii, ai nevoie de o mașină de familie, una foarte economică sau poate un cabriolet? Va trebui să tractezi o remorcă? Pe ce drumuri vei conduce? Cât de mare să fie portbagajul? Cu răspunsurile la aceste întrebări, ai practic garantat faptul că nu vei face o alegere pripită și greșită.

3.Negociază!

Poate că va fi mai greu să începi, dar este un lucru corect. Însă odată ce vei începe, îți va fi mai ușor. Pentru că toată lumea se așteaptă să negociezi. Fii politicos, dar insistent. Inspectează bine mașina. Mergi cu un prieten pretențios. Chiar și cea mai mică zgârietură poate deveni argumentul tău pentru o reducere. Nu cumpăra în prima zi. Pleacă pur și simplu, nu contează cât de bună pare afacerea. Refuzând prima ofertă, îți întărești poziția de negociere. Acum tu devii cel care urmează să fie curtat și sedus cu o ofertă mai bună.

Chiar dacă ai contractat un credit online și te-ai asigurat să ai întreg costul mașinii la tine, o reducere bună va fi mai mult decât binevenită. Nu uita că prețul mașinii nu este doar suma plătită vânzătorului, aici se mai includ costurile curente, cum ar fi consumul de combustibil, asigurarea, impozitul, întreținerea. Deci va trebui să te asiguri că ai luat în calcul și aceste aspecte, deoarece și aici va trebui să faci anumite cheltuieli.

Astfel, un credit online fără gaj îți poate fi de mare ajutor. Asigurându-ți toate cheltuielile curente, te vei putea bucura din plin de propriul tău automobil. Însă nu uita, înainte de a face alegerea finală, este foarte important să gândești totul la rece, atât în alegerea automobilului, cât și în alegerea partenerului pentru creditare. De șapte ori măsoară și odată taie!

P