Te-ai sărutat cu pasiune ori este vorba despre un sărut inocent pe obraz, dar care te-a marcat și te întrebi ce o fi însemnând oare? Cristina Costov ne dezvăluie ce ar putea semnifica acest lucru, în funcție de locul sau persoana sărutată.

Cristina Costov nu este doar o scriitoare cunoscută de la noi, ci a obținut anul trecut un master în domeniul psihologiei. Aceasta a studiat minuțiios visele, iar astăzi ne spune care este semnificația sărutului din vis.

Sărutul în vis. 

Este unul dintre cele mai frecvente vise, care poate fi învăluit de o emoție foarte puternică în vis, fie că te sărută un străin, sau poate tu săruți pe cineva. Sau dați frâu pasiunii și vă sărutați cu fostul, pe care nu l-ați văzut câțiva ani sau poate câteva zile.

Trebuie să menționez că emoția din vis poate să se deosebească total de emoția conștientă și să vă treziți șocat/ă din cauza unei pasiuni inexplicabile față de un necunoscut, față de dușmanul vostru, de fostul soț sau față de un criminal cunoscut.

Gândurile viselor merg în altă direcție decât gândurile reale, de aceea și emoțiile simțite în vis, pot fi foarte ample, dar și contrar opuse celor adevărate. În viața de zi cu zi noi ne bazăm pe logică, iar în vis totul funcționează altfel, pare alogic și chiar straniu.

Sărutul apărut în vis totuși are explicații și fiecare vis se poate tălmăci individual, fiecărui visător în parte, în funcție de emoția simțită pe parcursul visului și anturajul în care se petrece acțiunea.

Sărutul – în starea de veghe este o comunicare romantică, erotică. În vis la fel ar semnifica o comunicare și nu mereu erotică. Să nu uităm că una din prioritățile visului este de a îndeplini o dorință și dacă vă doriți enorm un sărut cu o persoană adorată, atunci așa fel de vise nu au tălmăciri, doar exteriorizează dorințele ascunse.

Uneori, pot fi și vise premonitorii, spre exemplu ați visat că vă sărută un bărbat cunoscut, cu care ați fost doar în relații de prietenie și în câteva zile, visul devine realitate, adică sărutul din vis se transpune în realitate. Poate fi o explicație atunci când persoana totuși depune efort să se întâlnească cu omul din vis, într-un fel îndeplinindu-și visul. Dar sânt vise premonitorii, în care figurează sărutul.

Exemplu: o femeie visează des, vise complexe, diverse și într-o noapte a visat un sărut pasional cu un bărbat, pe care-l simpatiza. În vis cineva i-a încurcat, silind femeia să se trezească. În starea de veghe ambii erau căsătoriți, se simpatizau, dar nu îndrăzneau mai mult. Abia peste un an acest vis s-a împlinit,  bărbatul a devenit văduv și s-a întâlnit cu această femeie, desigur visul s-a îndeplinit, însă relația n-a avut longevitate, deoarece femeia n-a dorit divorț cu soțul.

De obicei, atunci când femeile își visează fostul iubit, sărutându-l cu pasiune, imediat se întreabă de ce oare? Poate se gândește la mine? Poate îi sunt interesantă? Dar poate o să se îndeplinească tot ce am visat? Din acest considerent mi-aș dori să acord un pic mai multă atenție acestui simbol, apărut în vis.

Sărutul în buze: o să aveți o comunicare cu persoana, care figurează în vis. De obicei sunt discuții aprinse, sau o să auziți o noutate despre persoana, pe care ați visat-o. Acest simbol apărut pe parcursul visului, cumulat cu alte simboluri, poate avea și altă interpretare. Prefer să tălmăcesc visele individual.

Sărutul pe obraz este ca un fel de reamintire, un punct la care să atrageți atenție. Spre exemplu ați sărutat profesorul pe obraz, iar în câteva zile urmează să susțineți un examen. Un fel de reamintire, unde anume să fiți atent/ă. Poate semnifica și o întâlnire cu persoana din visul dvs.

Sărutul pe frunte: dacă sunteți sărutat/ă pe frunte în vis este un semn bun, semnificând o încheiere pozitivă a unei situații. Dacă ați meditat mult la un subiect și nu ați fost decis, din cauza îndoielilor, acest vis vă ajută într-un fel, căci semnifică un rezultat pozitiv.

Sărutul pe ureche ar semnifica că sunteți o persoană influențabilă și puteți cădea pradă unor „capcane”, cum ar fi bârfele, manipulările, minciunile etc.

Sărutul pasional (francez) denotă că sunteți o persoană romantică și dețineți o fantezie foarte bogată. Astfel de vise vă atenționează de fapt, să recăpătați prudența și senzația realității.

Sărutul pe mână este la fel o comunicare, o înțelegere de fapt, încheierea unui contract la care să atrageți mai multă atenție, să fiți foarte atent în această operațiune.

Sărutul pe ochi, sărutul pe umăr ar semnifica o agreare, susținere, un fel de tutelare. Dacă o domnișoară visează că a fost sărutată pe ochi, semnifică că va primi o oarecare susținere, apărare din partea cuiva și nu obligatoriu din partea persoanei visate. Într-un fel acest simbol ar trebui să-l liniștească pe visător, căci prevestește un ajutor, un suport, susținere. Dacă v-ați aflat într-o situație mai complicată, acest vis este un răspuns că situația va avea o desfășurare pozitivă.

Sărutul pe piept, pe sâni: dacă e din partea iubitului, ar semnala că aveți o relație bazată pe încredere și deschidere.

Sărutul pe spate, atunci când simțiți în vis că cineva v-a sărutat pe spate, ar trebui să fiți foarte atent cu toate acțiunile care se petrec în jurul dvs. Poate fi un semn din trecut, că nu ați epuizat emoțional o situație, poate nu ați dat uitării o supărare. Acest „clopoțel” o să vă atenționeze să fiți atent cu emoțiile neprelucrate, căci pot să vă dea bătăi de cap, în caz că nu au fost percepute corect.

Sărutul pe burtă poate avea și un context erotic, sexual, dar care denotă că în viața intimă totul va fi minunat. La fel acest vis poate avea și un alt context pentru femei, spre exemplu o sarcină instalată sau o atenționare că ceva este neregulă cu organele interne, totul depinde de restul simbolurilor din vise.

Așa tip de vise mai pot fi tălmăcite în context somatic. Spre exemplu în ce parte a corpului ați fost sărutat/ă, acolo se va instala o boală, o alergie, o traumă sau invers în caz dacă trauma deja există, sărutul va demonstra o refacere rapidă și ușoară.

Săruturile des întâlnite în visele dvs ar semnifica și lipsa comunicării reale cu oamenii. Spre exemplu sunteți mai introvertit, dar doriți să comunicați, însă din cauza temperamentului nu puteți face primii pași, de aceea visul va îndeplini dorința dvs în comunicare, incluzând în vise sărutul.

În caz dacă o persoană visează că se sărută cu o persoană cunoscută de același sex, nu trebuie să se sperie, ci invers, acest simbol denotă că empatizați de minune, că aveți aceleași gânduri, păreri și aspirații. Dacă persoana este necunoscută, veți căpăta un prieten foarte bun.

În cazul tălmăcirii acestei imagini onirice, trebuie să conștientizăm, că uneori omul visează ceea de ce duce lipsă și dacă excludem acest factor, putem interpreta cu mai multă precizie acest simbol.

Sărutul unui copil în vis ar semnaliza că o să aveți de rezolvat mai multe probleme minuscule, dar care vă vor da bătăi de cap.

Sărutul din vis, în tălmăciri poate avea o conotație pozitivă sau negativă, totul depinde de anturajul în care se desfășoară visul și desigur alte elemente apărute în vis. Spre exemplu sărutul cu iubitul/iubita este un semn bun, pace, dragoste, însă sărutul pasional cu un coleg de serviciu, sau șef ar semnifica o comunicare mai puțin pozitivă. Pentru a descifra cât mai eficient acest vis, trebuie să luăm în considerație elementele visului, dar și starea psiho-emoțională, de moment, a visătorului. Chiar și așa visele se interpretează foarte individual.

Cele relatate de scriitoare, fac parte din manuscrisul cărții „Visul și tu”, carte asupra căreia muncește în prezent Cristina Costov și care are menirea de a explica lucruri pe care ar trebui să le cunoască fiecare dintre noi.

Vezi și: Cristina Costov scrie o antologie cu și despre oamenii cu dizabilități, 30 de povești de viață: „Vreau ca omul de rând să știe ce vise au, de unde iau puteri.”