Îţi petreci o treime din viaţă dormind, iar faza somnului în care visezi ocupă doar un sfert din timpul de odihnă. Nu e de mirare că şi în vise apar dorinţe, frici, anxietăţi, speranţe şi aspiraţii pentru viitor. Pentru a le descifra semnificaţiile, este important nu numai să-ţi aminteşti detaliile, ci şi contextul în care acestea se fomează.

Teoriile moderne sugerează că visele nu redau dorinţele noastre inconştiente. Totuşi, aceasta nu i-a împiedicat pe interpreţi să publice dicţionare de vise. Toate promit să identifice ce înseamnă cu adevărat simbolurile şi întâmplările apărute frecvent în vise, cum ar fi căderea în abis ori pierderea dinţilor, moartea, o sarcină sau o căsătorie.

Visezi că zbori

Experienţa zborului în timpul unui vis este emoţionantă şi-ţi dă un sentiment de eliberare, însă poate fi şi înspăimântătoare uneori. Pe de o parte, visele despre zbor pot fi interpretate ca o dorinţă de independenţă, ca o sete interioară de libertate. Pe de altă parte, pot indica şi nevoia de a fugi de realităţile vieţii cotidiene, de regulile şi de restricţiile sociale.

Eşti gravidă sau mămică

Dacă eşti deja mamă şi te vezi însărcinată în vis, aceasta poate să însemne că te temi că nu eşti o mamă bună. Acest tip de vis nu indică neapărat o sarcină în viitorul apropiat, ci mai degrabă faptul că eşti pregătită să faci ceva nou. Poate vrei să începi o nouă relaţie de cuplu ori să cauţi un alt loc de muncă. Un copil în vis este semn de bucurie, mai ales dacă este o fetiţă, un copil înfăşat, alăptat. Dacă plânge, râde, e bolnav sau ţinut în braţe, e posibil să primeşti veşti rele, să ai necazuri. Dacă aleargă, vei fi nemulţumită de ceva, iar dacă este băiat, te vei supăra.

Te vezi mireasă

În cele mai multe cazuri, dacă te visezi mireasă, mai ales dacă eşti gata să pleci spre biserică, se spune că este semn că vei avea o dezamăgire sau că ţi se va întâmpla ceva rău, cum ar fi pierderea cuiva drag. Nu eşti tu mireasa? Înseamnă fie că vei parte de schimbări importante de care te temi, fie că ai probleme de ordin sexual în cuplu. Prezenţa la o nuntă sau felicitarea miresei în vis îţi pot anunţa o perioadă în care ai succes ori vei revedea o prietenă de demult.

Cazi în gol, de la mare înălţime

Ţi se poate întâmpla adesea să te visezi căzând într-un hău. Unele interpretări populare arată că, dacă te loveşti de pământ după o lungă cădere, este posibil să mori în realitate. În general, indică faptul că viaţa ta nu merge bine sau nu pe atât de bine pe cât ţi-ai dori. Căderea este un simbol al fricii de eşec la locul de muncă ori în cuplu şi al nevoii de a te bucura mai mult de ceea ce ai.

Îţi cad dinţii în vis

Nelinişte, nemulţumire de sine, griji pentru propria imagine şi temeri că eşti subiect de bârfe – toate pot lua forma unor vise în care ai carii ori îţi pierzi dinţi. Se poate întâmpla să te vezi într-o oglindă şi să te sperie că ai dinţii cariaţi. Aceasta poate să fie semn că ai prieteni adevăraţi sau că te ruşinezi de ceva. Îţi apare că îţi cad dinţi şi că te dor după aceea? Visul poate anunţa dispariţia cuiva drag.

Visezi că mori 

Uiţi multe vise imediat după trezire, dar nu şi pe acela în care mori. Este tipul de vis care îţi rămâne în memorie, te sperie şi te urmăreşte de-a lungul zilei următoare. Interpretările populare sugerează că moartea ta sau a altcuiva în vis reflectă teama de schimbare sau de necunoscut. Mintea echivalează schimbările cu moartea. Dacă visezi stingerea din viaţă a propriului copil, nu este cazul să te înfricoşezi. Este doar semn că duci dorul copilului mic de altădată. Este modul tău interior de a ţine un soi de doliu pentru trecerea necruţătoare a timpului.

Nu te descurci la un examen

Un vis în care îţi apare că eşti din nou la şcoală şi că ţi se dă un test se poate descifra ca o teamă de a da greş într-o situaţie din realitate. Examenele sunt experienţe stresante în care eşti obligată să faci faţă unor încercări. Dacă te visezi că ai picat examenul, că ai întârziat la testare sau că nu ai învăţat, este posibil să nu te simţi pregătită pentru provocările din viaţa reală.

Te urmăreşte cineva

Visele în care eşti urmărită de cineva sau ceva care vrea să-ţi facă rău sunt înspăimântătoare şi au şanse mai mari să ţi le aminteşti după ce te trezeşti. Interpreţii de vise sunt de părere că acestea denotă că încerci să eviţi ceva, să scapi de frici sau de dorinţe care nu se pot materializa. Identitatea urmăritorului reprezintă adesea şi cheia visului. Dacă este un bărbat înseamnă că îţi este teamă de o relaţie din trecut. În caz că te fugăreşte un animal, înseamnă că vrei să-ţi înăbuşeşti un sentiment, furia sau pasiunea. Te hăituieşte un necunoscut? Aceasta ar putea arăta că te macină o traumă din trecut, o experienţă neplăcută din timpul copilăriei.

Îţi apar bani în vise

Pierderea unor bani într-un vis este tradusă în general ca o lipsă a controlului asupra vieţii sau a respectului de sine. Ar putea însemna şi că te simţi vulnerabilă, slăbită. Nu-i o bucurie nici să visezi că dai sau că arunci bani. Interpreţii de vise cred că vei face un sacrificiu, că vei avea ghinion, necazuri, datorii. De găseşti bani şi eşti văzută de cineva poate fi semn că se bârfeşte pe seama ta.

sursa

Distribuie articolul: