Artista își amintește cu mult drag de prima sa învățătoarea, Elizaveta Silivestru, sau așa cum i se mai spunea, Elizaveta Zaharovna. O profesoară specială, care a reușit să îi ofere multă încredere Tatianei Heghea pentru a lupta în împlinirea tuturor viselor.

O femeie plină de gingășie și bunătate

„Prima  mea învățătoare m-a primit cu brațele deschise și datorită talentului său de la Dumnezeu și faptului că eu am fost o elevă sârguincioasă și responsabilă, am reușit să construim o relație atât de frumoasă. Mereu am și voi avea emoții când vorbesc despre Elizaveta Zaharovna. Era  rămâne a fi o femeie plină de grație, inteligență, frumusețe fizică și a sufletului.

Am fost ultima generație din activitatea sa. Am fost ultimii pui pe care i-a crescut și le-a oferit toată căldură. Dumneai ne-a învățat într-o armonie deosebită. Chiar dacă eram 31 de copii în clasă, cunoștea potențialul fiecărui elev și mereu m-a motivat să dau tot ce am mai bun”, spune interpreta.

Cea care i-a dat aripi

„Țin minte că  eram clasa fie întâi final de an, fie clasa a doua și am fost întrebați ce ne dorim să devenim, iar  eu cu maximă modestie i-am spus colegului meu de banca că mi-aș dori să ajung cosmonaută la care colegul meu a strigat în gură mare, amuzat și chiar chicotind: „Doamna învățătoare, Tatiana vrea să se facă cosmonaută.” La care printre gălăgia clasei, care râdea ea a venit cu replică:  „Și de ce nu ar deveni? Are toate șansele să devină o cosmonaută faimoasă. E frumoasă, deșteaptă, harnică și responsabilă.”

Cred că acel moment mi-a fost temelie pentru a înțelege că o învățătoare bună are puterea să motiveze, ambiționeze și să crească aripi elevilor săi”, ne-a mai declarat Tatiana Heghea.

Clasele primare – cea mai frumoasă amintire despre școală

„Anii claselor primare alături de „mămică noastră” mi-au rămas în amintire că fiind cea mai armonioasă, caldă și plăcută perioada din școală. Astăzi vin cu recunoștință  și cu un mulțumesc mare pentru prima mea profesoară, Elizaveta Silivestru. Am fost o elevă eminentă și da, simțeam mereu grija și simpatia învățătoarei mele”, mai declară Heghea.

„Astăzi ori de câte ori am ocazia o vizitez și nu ezit să o cuprind și să mă bucur de gingășia și simpatia ei față de mine, iar pe chipul ei citesc că și Ea este mândră de parcursul și evoluția mea”, a povestit pentru EA.md Tatiana Heghea.

Spune-ne și tu despre Prima ta învățătoare într-un mail la [email protected]

Sursa foto: arhiva personală