Dacă aveți poftă de dulce, atunci autoarea blogului BunăPapă vă propune o rețetă ușoară de tartă cu aromă specială de nucă. Este atât de delicioasă încât o va îndrăgi întreaga familie!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100g fulgi de ovăz,
  • 100g miez de nucă și semințe de floarea soarelui,
  • 50g unt topit
  • 30g miere.

Pentru umplutură:

  • 90g de ciocolată,
  • 300g de brânză de vaci,
  • 300g iaurt,
  • 2 gălbenușuri de ou,
  • 2 albușuri de ou.

Preparare:

1. Amestecăm toate ingredientele pentru blat, adăugăm untul și mierea, după care le transferăm în tava de copt (tapetată în prealabil cu hârtie de copt). Întindem toată compoziția pe fundul tăvii și o dăm la cuptor până se rumenește (aprox.10 min.).

2. Între timp topim ciocolata.

3. Amestecăm apoi brânza cu iaurtul și ciocolata topită până obținem o compoziție omogenă, după care adăugăm gălbenușurile.

4. Aparte, batem albușurile până când devin tari, apoi le adăugăm în amestecul de ciocolată. Adăugăm compoziția obținută peste stratul de fulgi de ovăz cu nuci proaspăt rumenit și dăm la cuptor pentru aproximativ o oră.

Sursa: BunaPapa

Distribuie articolul: