Cu cât copiii între 6 luni şi doi ani petrec mai mult timp folosind sau uitându-se la dispozitive mobile, cu atât mai târziu şi mai greu vor rosti primele cuvinte.

Studiul a fost prezentat la Pediatric Academic Societies Meeting şi a fost realizat de o echipă amplă de medici şi de profesori universitari. Ei au analizat comportamentul şi abilităţile de vorbire a peste 900 de copii după ce le-au chestionat părinţii în legătură cu timpul pe care cei mici îl petrec cu dispozitive mobile. Specialiștii au aflat că 20% dintre copiii de până la un an şi jumătate petreceau, în medie, 28 de minute pe zi uitându-se pe tablete sau telefoane. Fiecare 30 de minute în plus în faţa ecranelor, cresc cu aproape 50% riscul ca bebeluşul să vorbească mult mai târziu.

maxresdefault

„Primii doi ani din viaţă sunt incredibil de importanţi pentru că ei pun bazele succesului academic de mai târziu. Atunci când copilul rosteşte foarte târziu şi foarte greu primele cuvinte, va avea dificultăţi de citire şi de scriere în şcoala elementară. Îi va fi greu să recupereze. Acesta este primul studiu care arată legătura dintre timpul petrecut în faţa ecranelor şi riscul ca bebeluşii să aibă dificultăţi de vorbire”, conchid cercetătorii.

Sursa: educatiecudragoste.ro

Distribuie articolul: