În primele șase luni, părul bebelușilor cade aproape în totalitate! Ne-am gândit că te-ai întrebat și nu o dată din ce cauză le cade părul bebelușilor. Căderea părului în primele șase luni de viață e ceva normal și chiar nu trebuie să te îngrijorezi în privința aceasta. Părul urmează să fie înlocuit de unul nou care poate avea culoare și textură diferită.

Toate aceste fire de păr la nou-născuți ajung la sfârșitul ciclului lor de creștere, în același timp. Multe fire de păr noi sunt în creștere și împing părul deja existent al bebelușului afară. Capul unui nou născut crește extrem de rapid. Acum are loc una din cele mai masive creșteri de păr din viața omului. După aproximativ un an, firele de păr ajung în stații diferite ale ciclului de creștere, cresc în ritm diferit, asfel încat cad pe rând, și nu toate o dată.

Căderea părului se întâmplă, în principal din doua motive:

  1. Hormonii influețează creșterea părului. Dar nou-născuții trec printr-o scădere a hormonilor atunci când se nasc. La fel se întâmpăa de fapt și cu mamele, care s-au confruntat cu o cădere semnificativă a părului în perioada sarcinii și după naștere.
  2. Dacă bebelușul doarme de obicei în aceeași poziție, este normal ca părul să cadă mai mult în zona de frecare cu salteaua pătuțului. Dar, frecarea aceasta cauzează de cele mai multe ori ruperea firului de păr și nu căderea totală a părului.

Părul bebelușilor este mai fin și mai delicat decât cel al unui adult. De aceea părul lor este atât de moale și plăcut la atingere. Este important să folosiți o perie moale pentru părul bebelușului și șampoane delicate cu pielea și părul său.

Sursa: www.i-medic.ro

Distribuie articolul: