Dacă ai poftă să încerci o ciorbă diferită îți sugerăm să încerci supa rece de sfeclă roșie. Rețeta este pentru șase porții. 

Ingrediente: 

  • 1 l chefir
  • 500 g iaurt grecesc
  • 3 sfecle roşii medii
  • 3 castraveţi
  • 3-4 ridichi
  • 1 legătură mărar
  • 3 căţei de usturoi
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 lingură zahăr brun
  • sare
  • piper
  • 700 ml apă
  • 6 ouă fierte tari.

Preparare:

Curăţă sfecla roşie şi toac-o în cubuleţe. Pune apa la fiert, adăugând zahărul brun şi zeama de lămâie. Când dă în clocot, adaugă sfecla roşie şi las-o la fiert aproximativ 20 de minute. Între timp, toacă ridichile, castraveţii şi mărarul.

Într-un castron mare, pune iaurtul grecesc, chefirul, castraveţii, ridichile şi usturoiul pisat. Adaugă sare şi piper, după gust. Pune sfecla fiartă, scursă de apă, şi amestecă. Pune în fiecare farfurie câte un ou tăiat în jumătate şi, la final, presară mărar.

Sursa: Clickpentrufemei.ro