Summer Berry Fair este la a doua ediție din vara aceasta, iar producătorii de pomușoare, dar și cei de deserturi din pomușoare s-au întrecut din nou pe ei înșiși. De data aceasta au participat 14 agricultori din 11 raioane ale țării, inclusiv din stânga Nistrului: Edineț, Râșcani, Orhei, Telenești, Bălți, Ialoveni, Glodeni, Strășeni,Ungheni, Nisporeni și Chițcani.

Vedetele acestei ediții SUMMER BERRY FAIR, au fost afinele, aronia, murele și goji, însă vizitatorii au mai putut cumpăra căpșuni, zmeură și prima roadă de struguri! Pentru prima data, la târg au participat și câțiva apicultori care beneficiază de sprijinul USAID. Aceștia au vândut peste 20 de kilograme de miere.

Cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul Mai Dulce din acest an, au venit cu peste 70 de kilograme de deserturi cu pomușoare: mousse-uri, tarte, smothie-uri și alte bunătăți.

La Teatrul Gastronomic de la SUMMER BERRY FAIR, Nata Albot, Irina Burduhos și Victoria Melnic au gătit în fața vizitatorilor bunătăți savuroase cu pomușoare! Totodata a fost organizat un concurs de mâncat afine la viteză, iar câștigătorul s-a ales cu 1 kg de afine locale, de la Lolly Berry!

La eveniment au participat peste 3.000 vizitatori. Următorul târg va avea loc pe 12 August, în Parcul Catedralei.

Summer Berry Fair a fost organizat pentru prima dată în 2017. În cadrul celor 3 ediții, au participat aproape 40 de agricultori din toată țara, care au vândut peste 3 tone de pomușoare locale.
Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația „Pomușoarele Moldovei”, susținut de USAID, HEKS, CCA.

Mai multe poze de la eveniment găsiți într-un album pe pagina de Facebook EA.md.