Bogate în proteine, fibre, aminoacizi, vitamine, minerale și polifenoli, nucile au fost recunoscute de mult timp pentru importantele proprietăţi medicinale. Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Harvard demonstrează o legătură între consumul de nuci și longevitate.

În cadrul studiului s-a descoperit că dacă mănânci mai multe nuci, mai des, este îmbunătățită longevitatea, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Cercetătorii au descoperit că cinci porții de aproximativ 30 de grame de nuci pe săptămână au fost asociate cu un risc cu 14% mai mic de deces și o creștere a speranței de viață cu 1,3 ani, comparativ cu participanții la studiu care nu au consumat nuci.

doc.ro

Mai mult, cei care aveau o dietă nesănătoasă, o porție de o jumătate de cana cu nuci pe zi a dus la o scădere cu 12% a riscului de deces, din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit andreearaicu.ro.

Studiul a fost susținut de Comisia din California pentru Nuci, o organizație a producătorilor de nuci, ce a inclus datele a peste 90 de mii de participanți, dintre care aproximativ 67000 de femei si 26300 de bărbați, pe o perioadă de 20 de ani.

„Ce am învățat din acest studiu este faptul că și câțiva pumni de nuci pe săptămână pot susține longevitatea, in special în cazul celor care nu au o dietă prea buna”, explică medicul Yanping Li, coordonatorul studiului, citat de mindbodygreen.com.

Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase, susțin medicii, care le recomandă tuturor categoriile de vârstă. Miezul de nucă constituie un produs alimentar cu efecte benefice asupra consumatorilor în cazul mai multor afecțiuni printre care boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet zaharat sau chiar cancer.

csid.ro

1. Consumul regulat de miez de nucă în stare proaspătă contribuie, prin vitamina B1, la scindarea acidului piruvic, care se formează prin oxidarea hidraților de carbon în organism, aceasta exercitând o acțiune dăunătoare (dereglări cardiovasculare și gastrointestinale), prin intermediul vitaminei A și B2 ia parte în procesele de percepție a luminii în ochi.

2. Medicii consideră că miezul, bogat în mangan și fosfor, trebuie aplicat pentru funcționarea normală a inimii și creierului.

3. Fiind bogat în săruri de cupru și zinc, miezul de nucă contribuie la formarea hemoglobinei în sânge. Este utilizat în caz de anemie, deoarece conține fier și cobalt. Datorită potasiului, magneziului, iodului se folosește la combaterea bolilor nervului sciatic.

4. Are proprietăți de tonificare a pielii. În cosmetică se utilizează în componența cremelor împotriva ridurilor, cremelor regeneratoare pentru pielea uscată, pentru restabilirea pielii vătămate, în balsamurile pentru buze.

5. Grăsimile nesaturate din uleiul de nucă rețin apariția sclerozei, împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene, micșorează colesterina în sânge, se folosește cu succes în cazul hepatitei cronice, ca remediu purgativ, împotriva viermilor intestinali.

doc.ro

6. Medicamentele preparate din nucile premature sunt recomandate în cazuri de polichistoză, afecțiuni ale rinichilor și plămânilor, infecțiuni intestinale, boli cronice de piele, pentru eliminarea paraziților intestinali.

7. La începutul anilor 1970, geograful M. P. Todică, fost rector al Institutul Pedagogic din Tiraspol, a elaborat o tinctură din nuci premature pe bază de gaz de lampă, aplicată la tratarea mai multor maladii (radiculitei, ulcerului, polipilor, negilor, prostatitei și chiar a cancerului).

Sursa-evz.ro

Distribuie articolul: