Relația dintre atractivitate și vârstă a reprezentat mereu o necunoscută pentru omenire. Omenii de știință par să aibă răspunsul acestei dileme.

Îmbătrânirea este un proces normal, prin care trecem cu toții, în mod inevitabil. Încă din cele mai vechi timpuri, omenirea s-a chinuit să afle care este secretul stopării înaintării în vârstă. S-au inventat creme, seruri și, în cazurile excepționale ce datează din Evul Mediu, s-au făcut chiar și așa-zise vrăji pentru ca omul să-și păstreze tinerețea pentru totdeauna, potrivit playtech.ro.

elle.ro

Oamenii de știință au analizat, la rândul lor, aspectul psihicului, dacă un leac împotriva îmbătrânirii nu a fost găsit încă. Cu alte cuvinte, la metode care să-l impulsioneze pe om să-și accepte „soarta implacabilă”, odată cu trecerea anilor.

Potrivit studiilor, fiecare vârstă are avantajele ei

Dacă adolescența și tinerețea vin la pachet cu un aspect fizic plăcut, vârsta înaintată promite înțelepciune, o calitate ce ar trebui, probabil, să fie apreciată mai mult.

Însă, trebuie să recunoaștem că, atunci când este vorba despre atracția dintre sexe, înțelepciunea trece, în mod automat, pe locul doi. Afirmația de față se aplică, în acest caz, doar parțial, după cum vom putea vedea în cele ce urmează.

Întrebat despre preferințele femeilor și ale bărbaților, reprezentantul OKCupid (una dintre cele mai mari aplicații de dating din toată lumea) a declarat că femeile aflate în jurul vârstei de 20 ani preferă bărbații mai în vârstă, în timp ce reprezentantele sexului puternic, trecute de 30 ani, tind să caute bărbați mai tineri, în jurul vârstei de 20 ani.

elle.ro

În ceea ce-i privește pe bărbați, indiferent de vârstă, aceștia vor opta pentru femei în floarea vârstei, de până în 30 ani. Dincolo de componenta sexuală, oamenii de știință au constatat că empatia începe să se dezvolte destul de târziu, mai exact în jurul vârstei de 40-50 ani.

Sursa: playtech.ro/

Distribuie articolul: