Statul ar putea investi în dezvoltarea procesului de educație on-line și instruirea digitală a cadrelor didactice. Reforma Învățământului în Moldova  a fost discutată, în cadrul unei ședințe online, de premierul Ion Chicu și responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, menționează AGORA.md.

Printre subiectele discutate se numără și evaluarea eficienței și calității educației profesionale și universitare, precum și a sectorului de cercetare.

Potrivit autorităților, restricțiile impuse în cadrul procesului de administrare a situației epidemiologice au accentuat necesitatea de a investi în dezvoltarea procesului de educație on-line și instruirea digitală a cadrelor didactice.

De asemenea, a fost discutată necesitatea organizării unui program compensatoriu pentru a putea învăța cei aproximativ 18 mii de copii care nu au avut posibilități tehnice să urmeze lecțiile on-line în perioada sistării procesului educațional pe durata epidemiei.

Amintim că Parteneriatul Global pentru Educație, prin intermediul UNICEF, acordă 70 mii de dolari pentru susținerea desfășurării procesului educațional la distanță în Republica Moldova. Astfel, din acești bani vor fi procurate 80 unități de tehnică de calcul pentru profesori și elevi.

Grădinițele și școlile din țară au fost închise pe data de 11 martie după ce au fost confirmate mai multe  cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Dascălii au fost încurajați să predea temele online.  Astfel, elevii și studenții din Moldova au început să penduleze între însărcinările pe care trebuie să le îndeplinească online și o groază de timp liber care a apărut odată cu lipsa responsabilităților de la școală

Citește și: „Celor cărora le pasă sunt pregătiți să facă față procesului educațional la distanță”. Experiența unei profesoare din capitală (Foto)