Începând cu luni, 22 martie, toți elevii din capitală trec din nou la formatul de studii online. Cât despre grădinițe, aceste instituții își continuă activitatea cu prezența fizică a copiilor. Decizia a fost luată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău, informează AGORA.

De luni, toți elevii trec la învățământ online. „Venim cu recomandarea și dorim să facem tot posibilul ca în această perioadă să se desfășoare imunizarea cadrelor didactice. În total, sunt 15 mii de cadre didactice din sistemul școlar și preșcolar. Am discutat despre constituirea centrelor de vaccinare”, a comunicat primarul general Ion Ceban.

Grădinițele continuă să activeze în regim obișnuit. În caz că în instituțiile de educație timpurie se vor identifica cazuri pozitive de COVID-19, se va iniția testarea în termeni cât mai rapizi, sau cu teste rapide, a celorlalți membri din grupă și grădiniță.

Piețele și agenții economici din domeniul HoReCa vor lucra în conformitate cu ultima decizie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Însă monitorizarea va fi foarte strictă, precizează edilul capitalei. Slujbele în biserici se vor ține, din 1 aprilie, în spațiu deschis. Altfel spus – afară.

Edilul mai precizează că transportul în Chișinău circulă la capacitate maximă, pentru a se evita îmbulzeala, iar Primăria Chișinău va transmite o solicitare către MAI ca în orele de vârf să fie prezenți carabinierii în stațiile de așteptare, pentru a nu admite aglomerarea în transportul public.

Amintim că noile restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), în urma ședinței din 19 martie, prevăd interdicția desfășurării nunților sau cumătriilor, piețele și restaurantele se vor închide mai devreme, iar testul negativ la COVID-19 este obligatoriu la intrarea în țară.

Sursa: AGORA