Mai mulți părinți protestează vineri, 5 martie, la Guvernul R. Moldova, nemulțumiți de faptul că mai multe de faptul că instituțiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior își desfășoară procesul de studii în regim online, menționează portalul AGORA.md.

„Copii stau acasă câte șapte ore în fața calculatorului. Dacă încă jumătatea de an vor mai fi astfel de restricții, la sigur copii noștri o să poarte ochelatri de vedere”, a declarat un părinte.

Anul trecut copilul meu vedea foarte bine. Anul acesta însă când am fost la medic ne-au spus că situația se înrăutățește”, a menționat un alt părinte.

În fața manifestanților a ieșit un reprezentat de la Ministerul Educației.

„Ministerul pune în aplicare hotărârile CNESP. Sunt vulnerabili nu atât copiii, cât pedagogii care lucrează cu acești copii. Noi ne aflăm de un an de zile în care școala este altfel. Echipa Ministerului a depus maxim efort pentru a aduce copiii la școală”, a spus secretara de stat al Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Natalia Grâu.

Amintim că, din 1 martie, instituțiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior își desfășoară procesul de studii în regim online.

Nemulțumiți de această decizie a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), sute de părinți au semnat o petiție, în care acuză autoritățile că nu au întreprins toate măsurile pentru a asigura un proces de studii calitativ, desfășurat la distanță. Iar un birou de avocați a contestat decizia CNESP în instanța de judecată, menționând că aceasta ar fi ilegală și abuzivă.

Captură: realitatea.md