Reieșind din evoluția situației epidemiologice și a riscului sporit privind transmiterea COVID-19, Ministerul Educației a emis un demers prin care solicită finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial și liceal până la 18 decembrie, urmând ca ultima săptămână de studii din acest an să se desfășoare online, informează AGORA.md.

Totodată, în perioada 21-24 decembrie 2020, orele la disciplinele de studii conform Planului-cadru pentru clasele din ciclul primar, gimnazial și liceal vor fi desfășurate la distanță, conform principiilor Zilelor de activități transdisciplinare, cu accent pe susținerea stării de bine și tematici potrivite contextului în preajma sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, în perioada 14-24 decembrie 2020 activitățile extrașcolare  vor fi suspendate în incinta instituțiilor și se vor desfășura doar la distanță.

Precizăm că, alte 1.715 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate joi, 9 decembrie în Republica Moldova. Totodată, Ministerul Sănătății anunță că 19 pacienți și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.