Trecerea de la un anotimp la altul și schimbările de temperatură influențează buna funcționare a organismului. Schimbările de dispoziție și nivelul de energie scăzut pot da naștere unor forme de depresie, iar toate acestea au un impact major nu doar asupra psihicului, ci și asupra pielii.

Temperaturile scăzute și vremea mohorâtă afectează organismul. Experții în dermatologie sunt de părere că pielea nu are de suferit doar din cauza frigului, ci este puternic influențează și de stările de spirit asociate acestor schimbări.

Ce impact au stările de spirit asupra pielii?
Stările de anxietate, depresie sau tristețe pot afecta calitatea vieții, dar își pot pune amprenta și asupra aspectului pielii. Aceste modificări de dispoziție pot cauza apariția ridurilor, acneei, dar și a problemelor dermatologice.

„Pielea este afectată de dispoziția noastră. Aceasta are un impact major nu doar asupra aspectului nostru, ci și asupra modului în care alții ne percep. Stresul este, probabil, vinovat nu numai pentru îmbătrânire, ci și pentru apariția problemelor de sănătate. Stresul eliberează hormoni specifici care încetinesc ritmul funcționării pielii, ceea ce poate cauza uscăciunea și deshidratarea acesteia. În perioadele stresante sau triste, oamenii au tendința de a acorda mai puțină atenție ritualurilor de îngrijire.”, a spus Jordana Mattioli, medic estetician, potrivit dailymail.co.uk.

Pentru ca efectele negative ale stresului și vremea schimbătoare să nu afecteze pielea, specialista recomandă ca în timpul sezonului rece să fie puse în practică anumite trucuri. În dormitor ar trebui să existe un umidificator pentru a evita uscarea pielii, dar și să fie consumate mai multe alimente bogate în Omega 3. În plus, exfolierea pielii ar trebui să se facă doar de 2 ori pe săptămână, iar tenul să fie hidratat în profunzime.

La capitolul tratamente naturiste, medicul estetician Jordana Mattioli recomandă un ingredient care poate face minuni pentru ten, dovleacul. Acesta este bogat în antioxidanți, iar vitaminele A și C îl transformă în cel mai bun prieten al pielii.

Distribuie articolul: