Cu ocazia Paștelui Blajinilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îi avertizează pe cetățeni cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor.

Având în vedere importanța respectării regulilor de siguranță, IGSU oferă recomandări pentru populație.

În acest sens, lucrările de igienizare a mormintelor trebuie să fie organizate în condiții meteorologice favorabile și fără vânt. Aprinderea vegetației uscate și a gunoiului menajer pe teritoriul cimitirelor și în preajma acestora se interzice. În vederea evitării izbucnirii focarelor de ardere pe teritoriul cimitirelor, oamenii sunt rugați să nu amplaseze flori și coroanele artificiale în apropiere unor surse de aprindere. Lumânările și tămâia trebuie să fie aprinse cu grijă, fiind plasate în cutii sau candele din material incombustibil și să nu fie lăsate nesupravegheate în preajma surselor ușor inflamabile”, precizează IGSU.

Salvatorii roagă cetățenii să nu blocheze căile de acces cu mijloacele personale de transport, pentru a asigura accesul liber al serviciilor de urgență în cazul producerii unei situații de risc.

Conform IGSU, de Paștele Blajinilor, peste 400 de pompieri și salvatori cu 145 unități de tehnică vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor.

Distribuie articolul: