Căpitanul Argentinei Lionel Messi spune că finala de duminică va fi ultimul meci de Cupa Mondială din cariera sa. Atacantul în vârstă de 35 de ani a marcat al cincilea gol din Qatar 2022 și a ajutat la stabilirea altor două în victoria de marți în semifinală cu 3-0 împotriva Croației, scrie BBC.

Jucând la a cincea sa Cupă Mondială, Messi nu a câștigat niciodată cel mai mare premiu al jocului.

„Sunt foarte fericit că am încheiat călătoria mea în Cupa Mondială într-o finală, că am jucat ultimul meci dintr-o finală. Este cu adevărat foarte mulțumitor”, a spus el.

„Tot ce am trăit în această Cupă Mondială a fost emoționant, văzând cât de mult s-a bucurat în Argentina. Sunt o mulțime de ani de la acest an la altul. Nu cred că voi putea face asta. A termina așa este genial.”

Argentina va juca cu Franța sau Maroc, care se întâlnesc miercuri la ora 19:00 GMT, în finală, când Messi urmează să facă a 26-a apariție record la Cupa Mondială masculină.

Cupa Mondială din 2026 va avea loc în Statele Unite, Canada și Mexic.

Messi a câștigat Balonul de Aur – acordat celui mai bun jucător din lume – un record de șapte ori și a fost desemnat o dată Fifa Cel mai bun jucător masculin.

Alte onoruri includ patru triumfuri în Liga Campionilor, 11 titluri de top și gloria Copa America cu Argentina în 2021.

Cupa Mondială este singura omisiune flagrantă, Argentina pierzând cu Germania în finala din 2014.

„Vom face tot posibilul, așa cum am făcut până acum, pentru ca de data aceasta să se întâmple cu adevărat – chiar să câștigăm”, a spus Messi, care s-a retras din serviciul internațional în iunie 2016, înainte de a-și reveni decizia două luni mai târziu.

„Îmi place în ultimii ani să fiu cu echipa națională. Mă bucur foarte mult de tot ce ni se întâmplă. Să obții Cupa Americii, să ajungi la Cupa Mondială cu 36 de jocuri neînvins și să închei toată acea traiectorie într-o finală este pur și simplu incredibil. Sper că oamenii din Argentina se bucură de ceea ce facem noi. Nu ar trebui să se îndoiască că dăm absolut totul”.

Messi, care joacă la Paris St-Germain, este unul dintre cei șase bărbați care au participat la cinci Cupe Mondiale, alături de Antonio Carbajal, Lothar Matthaus, Rafa Marquez, Andres Guardado și Cristiano Ronaldo.

În prezent, cel mai bun marcator în Qatar cu francezul Kylian Mbappe, Messi a devenit primul jucător argentinian care a marcat în patru Cupe Mondiale și a devenit, de asemenea, marcatorul record la Cupa Mondială cu 11 goluri.

A debutat în Argentina la vârsta de 18 ani în 2005 și a marcat 97 de goluri în 172 de meciuri.