Federația Portugheză de Fotbal (FPF) a negat că Cristiano Ronaldo ar fi amenințat că va părăsi Cupa Mondială. Publicația portugheză Record susține că atacantul, în vârstă de 37 de ani, a făcut amenințarea după ce i s-a spus că nu va începe meciul de 16 împotriva Elveției. În meciul precedent cu Coreea de Sud, căpitanul Portugaliei a reacționat furios când a fost înlocuit.

FPF a spus: „În niciun moment Cristiano Ronaldo nu a amenințat că va părăsi echipa națională în timpul șederii în Qatar”.

Ronaldo a părăsit Manchester United de comun acord înainte de deschiderea Cupei Mondiale a Portugaliei, după un interviu controversat în care cinci ori câștigător al Balonului de Aur a criticat clubul.

Ronaldo a fost înlocuit în afara terenului în ambele meciuri de deschidere ale Portugaliei, iar antrenorul Fernando Santos a spus că „nu i-a plăcut” reacția lui Ronaldo când a fost înlocuit din nou în timpul înfrângerii cu 2-1 în grupă de Coreea de Sud.

Goncalo Ramos a început în locul lui Ronaldo împotriva Elveției, iar tânărul de 21 de ani a marcat un hat-trick în victoria cu 6-1.

Ronaldo, care este jucătorul cu cele mai multe selecții ale Portugaliei (195) și cel mai mare marcator al tuturor timpurilor (118), a fost folosit ca înlocuitor târziu în acel joc, dar apoi a părăsit terenul în timp ce colegii săi încă sărbătoreau.

„Cristiano Ronaldo își construiește în fiecare zi un palmares unic în slujba echipei naționale și a țării, care trebuie respectat”, a adăugat FPF.

„Gradul de dăruire al jucătorului cel mai selecționat de Portugalia a fost din nou demonstrat – dacă a fost cazul – în victoria împotriva Elveției, în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022”.

Portugalia se confruntă cu Marocul în sferturile de finală sâmbătă (15:00 GMT).

Ronaldo nu s-a antrenat cu ceilalți înlocuitori după meciul de miercuri, ci a luat parte la o sesiune de sală alături de cei care au început împotriva Elveției.

După ce declarația FPF a fost lansată joi, Ronaldo a postat pe Twitter: „Un grup prea aproape pentru a fi spart de forțele externe. O națiune prea curajoasă pentru a se lăsa speriată de orice adversar.

“O echipă în adevăratul sens al cuvântului, care va lupta pentru vis până la capăt. Crede cu noi.”

Distribuie articolul: