Campionatul Mondial de Fotbal este unul dintre cele mai importante evenimente sportive. Timp de o lună urmărim spectacolul fotbalistic, susținând echipa preferată. Fanii sunt un element indispensabil. Aceștia creează atmosfera, fluturând steagul echipei naționale, bucurându-se la fiecare gol, plângând atunci când echipa națională este înfrântă.

Alegerea Qatarului ca țara-gazdă a stârnit multe controverse, revoltându-i pe microbiști. Regulile stricte i-au făcut pe mulți fani înrăiți să urmărească Campionatul de acasă. Totuși, unii și-au dorit să se bucure de fiecare moment, vizionând jocul din tribune.

Qatarul, însă, ține la tradițiile sale și au decis să le impună fanilor anumite interdicții.

Alcoolul

Berea și fotbalul merg mână în mână. Totuși, pe stadioanele din Qatar, alcoolul a fost interzis. Decizia a fost anunțată cu 2 zile înainte de începerea Campionatului.

Banderolele OneLove

În Qatar, homosexualitatea e în afara legii. A fost unul dintre motivele pentru care fanii erau revoltați că anume Qatar a fost aleasă de către FIFA ca țara-gazdă. Microbiștii din  comunitstea LGBT au preferat siguranța casei lor, evitând să călătorească într-o țară homofobă.

FIFA a interzis purtarea banderelelor OneLove de către jucători, amenințând ca va secționa aspru încălcarea acestei reguli.

Pieptul gol

Dacă ați fost vreodată la un meci, poate ați observat că bărbații preferă să susțină echipa fără a purta tricoul. Însă, pe stadioanele din Qatar, fanii nu au dreptul să își dezbrace tricourile. În caz contrat, tricoul va fi confiscat.

Săbiile din plastic și costumul de templier

Fanii englezi au poposit în Qatar îmbrăcați ca templieri, purtând săbii de plastic. Cruciadele au fost războaie religioase, iar templierii cei  care luptau contra musulmanilor pentru a recuceri orașul sfânt, Ierusalim. E unica decizie pe care o susțin și cred că astfel, englezii au jignit populația arabă și religia țării-gazdă.