Probabil ai auzit și tu în nenumărate rânduri despre acest ingredient și despre faptul că, consumul acestuia îți poate aduce numeroase beneficii pentru organismul tău. Am dăcis să-ți facem mai multă claritate și să-ți spunem de ce spirulina merită a fi introdusă în planul tău alimentar. 

Spirulina este o microalgă care se consumă încă din cele mai vechi timpuri, întrucât are proprietăți vindecătoare, dar și calități nutriționale deosebite. Acest produs este extras din algele albastre-verzi, care cresc cu precădere în lacurile sărate din zonele cu climat subtropical, dar și în ocean. Cei care consumă în mod regulat microalga se pot bucura pe termen lung de beneficii importante când vine vorba despre sănătatea lor.

Proprietăți antiinflamatoare și antioxidante

Foarte bogată în antioxidanți, microalga ajută la protejarea de stresul oxidativ de la nivelul ADN-ului, dar și la de la nivelul celular. În timp, cei care suferă din cauza stresului oxidativ pot ajunge aibă inflamații cronice, din cauza cărora se dezvoltă o gamă largă de boli, printre care se numără și cancerul.

Tratarea anemiei

Un alt motiv pentru care medicii recomandă introducerea spirulinei pe lista elementelor spre care oamenii ar trebui se îndrepte este acela ea poate contribui în mod pozitiv la tratarea anemiei. De ce? De exemplu, microalga conține până la de peste 20 de ori mai mult fier decât spanacul, acționând eficient pentru tratarea deficitului de calciu ori de fier.

Adjuvant de încredere pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare

Extrem de bogată în acizi Omega 3 și Omega 6, spirulina are capacitatea de a ajută la stabilizarea fluxului de sânge, dar și de a reduce tensiunea arterială. Mai mult, ea poate regla și nivelul de colesterol rău din sânge, iar rezultatele vor fi vizibile încă din primele câteva zile de utilizare.

Regenerarea celulelor

Persoanele aflate la o vârstă înaintată încep se confrunte în general cu probleme când vine vorba despre procesul de regenerare a celulelor. Utilizarea spirulinei are un efect excelent în acest sens, întrucât conține acizi nucleici, care încetinesc îmbătrânirea, oferind oamenilor mai multă energie și o stare de spirit minunată. În același timp, microalga este recomandată și pentru cei care se află în perioada de convalescență, întrucât ajută la refacerea organismului chiar și după procedurile de chimioterapie.

Protejează stomacul

Cu un conținut ridicat de proteine, clorofila, dar și vitamine, microalga obținută din algele albastre-verzi are un potențial ridicat de a neutraliza acidul gastric. Cât despre digestie, acest proces este și el îmbunătățit la rândul lui. În același timp, oamenii care consumă frecvent microlaga se pot vindeca de ulcer ori de alte afecțiuni de la nivelul stomacului.

Estomparea simptomelor rinitei alergice

Rinita alergică este o boală caracterizată de inflamarea căilor nazale, fiind declanșată de cele mai multe ori de factori precum polenul, praful ori părul de animale. Studii realizate pe conținutul spirulinei au scos la iveala 2 grame din acest produs, administrate în fiecare zi, ajută la ameliorarea vizibilă a simptomelor provocate de rinita: mâncărimile de la nivelul nasului (pruritul), congestia nazală și strănutul.

Scăderea nivelului de trigliceride și a colesterolului

Printre efectele benefice ale spirulinei se numără și faptul aceasta poate contribui la scăderea nivelului de trigliceride din organism, dar și la reducerea nivelului de colesterol. Cum? Prin creșterea producției de oxid de azot, care ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge. Mai mult, microalga este recomandată și pentru eliminarea leziunilor precanceroase orale.

Un produs excelent pentru cei care vor slăbească

Studii realizate de medici de specialitate au scos la iveala inclusiv faptul microalga este un supliment extrem de bogat în nutrienți, care poate conține până la 50 sau chiar 70% proteine. În componența spirulinei există, însă, foarte puține calorii, ceea ce înseamnă , introdusă în alimentație, poate ajuta oamenii scape destul de ușor de kilogramele în plus care îi deranjează. În același timp, ajută la repararea musculaturii, dar și la obținerea unui nivel optim de energie pentru realizarea exercițiilor fizice acasă ori la sala, fară a se pierde puncte când vine vorba despre nutriție.

Menține creierul sănătos

Nu în ultimul rând, suplimentele alimentare conțin triptofan, un aminoacid care sprijină activ producția de serotonină extrem de importantă pentru sănătatea mentală. Datorită acestui fapt, nivelul de serotonină poate crește, mai ales la pacienții care suferă din cauza anxietății și a depresiei. Mai mult, printre efectele spirulinei se numără și faptul aceasta oferă neuroprotectie în cazul persoanelor care suferă de boala Parkinson și ajută inclusiv la diminuarea problemelor de memorie

Sursa: Kudika.ro