Rezultatele expertizei medico-legale, care vor stabili dacă șoferița Porsche-ului, implicată în gravul accident de la Buiucani, era sau nu în stare de ebrietate, sunt gata. Informația a fost confirmată pentru AGORA.md de șeful Departamentului clinic de Medicină Urgentă. Vasilii Șovgur a refuzat să ne vorbească despre rezultate, menționând că sunt date cu caracter personal.

Totodată, informații despre rezultatele expertizei vor fi oferite în cadrul unui briefing de presă în această după-amiază.

Între timp, potrivit autoblog.md, care citează sursele sale, gradul de alcoolemie a șoferiței a fost stabilit la 1,28 g/l, adică mult peste gradul avansat prevăzut de lege.

„Informaţia poate fi calificată deocamdată neoficială, de aceea aşteptăm rezultatele analizelor comunicate oficial pentru a o confirma sau infirma”, notează sursa.

Totodată, Vasilii Șovgur, șeful Departamentului clinic de Medicină Urgentă, a declarat pentru AGORA că șoferița Porsche-ului se află în continuare la terapie intensivă, iar starea acesteia a rămas extrem de gravă.

Contactat de AGORA, șeful Direcției Generale Umărire Penală a Poliției, Grigore Moga, a declarat că nu cunoaște rezultatele analizelor medicale.

Precizăm că în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, un accident teribil s-a produs pe strada Alba Iulia, la intersecție cu strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei. Un autoturism de marcă Porsche Cayenne a intrat cu viteză într-un troleibuz. În urma ciocnirii violente, troleibuzul a ajuns pe trotuar.

După coliziune, 20 de pasageri din troleibuz au fost transportați la spital, pasagerul din mașină a decedat la fața locului, iar șoferița a fost transportată în stare gravă la spital.

Amintim că automobilul Porsche, implicat în accidentul de la Buiucani, care a tamponat din plin un troleibuz, ar fi făcut accident și în 2018. Potrivit unui martor de atunci, care a publicat imaginile pe Facebook, femeia care ar fi cauzat accidentul cu peste un an în urmă se afla atunci în stare de ebrietate. Potrivit lui, tot în stare de ebrietate se afla și bărbatul care o însoțea. Nu se cunoaște dacă este vorba de același bărbat care și-a pierdut viața în accidentul de luni, de la Buiucani.

Sursa: AGORA

Vezi și: Trecutul penal al șoferiței cu Porsche: prinsă beată la volan, amenzi nenumărate și 6 luni de închisoare la Rusca (Video)

Distribuie articolul: